Tyskland lærte talentutvikling av Norge

Ti år seinere begeistrer en gjeng unggutter en hel fotballverden.

UNG VS. GAMMEL: Thomas Müller (20) og Mesut Özil (21) latterliggjør Ashley Cole (29), Gareth Barry (29) , Matt Upson (31) og David James (39). Foto: AP
UNG VS. GAMMEL: Thomas Müller (20) og Mesut Özil (21) latterliggjør Ashley Cole (29), Gareth Barry (29) , Matt Upson (31) og David James (39). Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Tysklands overløping av England i går var en oppvisning i kjapt og effektivt kontringsspill.

«Blitz fussball», der Miroslav Klose trekker motstanderens stoppere ut av posisjon og åpner rom for Müller, Özil og Podolski varmer fotballhjerter, spesielt andremålet til Tyskland i går var fotballkunst.

Kontringslag - Tyskland er det eneste laget i VM som er ordentlig gode på kontringer og overganger. De slår om veldig fort, har retning framover og veldig tydelig struktur, sier Nils Johan Semb, kommentator for TV2 under fotball-VM og Toppfotballsjef i Norges Fotballforbund, til Dagbladet.

- Klose lurer på offsidegrensa og drar ut stopperne, samtidig er de smarte i bevegelsene og skaper masse rom.

Tyskland gikk på en fotballkrise i 2000 da de endte sist i EM-gruppa si med ett poeng på tre kamper. Med så elendige resultater og fotball-VM på hjemmebane seks år seinere, valgte det tyske forbundet å satse massivt på utviklingen av unge spillere.

Norske impulser Nils Johan Semb husker godt at han fikk besøk fra tyskeren Horst Hrubesch på starten av 2000-tallet. Tyskerne var i Norge for å lære spillerutvikling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer