ETTERFORSKES: Franz Beckenbauer er under etterforskning for korrupsjon. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB Scanpix  
ETTERFORSKES: Franz Beckenbauer er under etterforskning for korrupsjon. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB Scanpix  Vis mer

Tyskland-legende etterforskes for korrupsjon av sveitsiske myndigheter

Franz Beckenbauer er i trøbbel igjen. 

(Dagbladet): Sveitsiske myndigheter har startet en etterforskning av den tyske fotball-legenden Franz Beckenbauer.

Ifølge flere medier deriblant BBC og Reuters mistenkes han for hvitvasking av penger i forbindelse med tildelingen av fotball-VM til Tyskland i 2006.

– Jeg kan bekrefte at det er igangsatt en operasjon i denne konteksten, bekrefter en talsmann for sveitsiske myndigheter overfor det franske nyhetsbyrået AFP, ifølge NTB.

Beckenbauer var tidligere leder av organisasjonskomiteen for fotball-VM i Tyskland i 2006.

Sveitsiske myndigheter skriver i en pressemelding at Horst Rudolf Schmidt, Theo Zwanziger og Wolfgang Niersbach også er under etterforskning. Sistnevnte var tidligere president i Det tyske fotballforbundet.

Hevdet han var uskyldig

Dette er langt ifra første gang 70 år gamle Beckenbauer er i trøbbel i forbindelse med denne saken: I mars ble det klart at han og flere andre personer ble etterforsket av FIFA for deres rolle i tildelingen av VM i 2006.

Tidligere i år konkluderte en uavhengig gransking at det ikke kunne utelukkes at Det tyske fotballforbundet kjøpte stemmer i forkant av VM-tildelingen.

Beckenbauer har tidligere hevdet at han er uskyldig.

Sentralt i skandalen står en sum på rundt 60 millioner kroner som skal ha brukt til å kjøpe stemmene til fire styremedlemmer rett før avstemningen i 2000.

Erkjente å ha «testet grensene»

Beckenbauer har tidligere benektet på det sterkeste å ha kjøpt stemmer, men skal ha medgitt at han testet «testet grensene» i kampen for å få VM-sluttspillet i 2006.

– Hvor går grensen? Det var ingen etisk komité, og vi hadde lov til å kontakte FIFA-styremedlemmer direkte. Vi gikk alltid så langt vi kunne. Det var en annen tid, sa Beckenbauer til Sky.