Tyskland lovpriser Rosenborg

Rosenborg ga Dortmund en leksjon i fotball, skriver tyske Der Spiegel Online i dag. - En svart dag, sier trener Michael Skibbe.

Spiegel skriver at Rosenborg spilte forbløffende, offensiv og moderne fotball på Westfalenstadion i går kveld. Også RBK-forsvaret imponerte tyskerne.

Ukorrekt mål

Den tyske avisa mener Dortmund fikk som fortjent etter 21 hjemmekamper i Bundesliga og Champions League uten tap.

- Vi klarte ikke å finne strukturen på spillet vårt. Nordmennene spilte sinnsykt godt, det må vi erkjenne. Vi spilte dårlig i store perioder. Også da de fikk sitt ukorrekte mål etter offside. Det var en svart dag for oss, sier Dortmund-treneren Michael Skibbe.

Stopper Stefan Reuter roser RBKs backfirer.

Fryktelig gode

- Når man havner under 0-1 mot dette mannskapet blir det vanskelig. De var frykelig gode i forsvar, det var vanskelig å komme igjennom. Men vi har bare oss selv å takke, sier landslagsspilleren.

Det tyske fotballmagasinet Kicker er også imponert over trønderne, og framhever at Dortmund fikk sitt største nederlag på 35 år i Europa:

- De var godt organisert, teknisk flinke, og med raske spisser som var meget farlige. I andre omgang var de overlegne, skriver Kicker.

Supertalent

Suddeutsche Zeitung bruker nyhetsbyrået DPA, som beskriver kampen som en svak tysk forestilling. DPA trekker også fra John Carew som et supertalent.

- Nordmennene forbløffet både Dortmund og fansen med sin offensive fotball, skriver DPA.

- Sørensens frispark var utaktbart for Lehmann, og siden spilte Winsnes og Mini en lekker kombinasjon inne i straffefeltet til Dortmund.