Tyskland med klart svar

Mener det holder med to negative coronatester før Erling Braut Haaland og Alexander Sørloth kan spille kamp igjen.

VANSKELIG UKE: Erling Braut Haaland (t.v.) og Alexander Sørloth har ikke fått spille landskamper den siste uka. Spørsmålet er når de slipper til i Tyskland igjen. Foto: Paul McErlane / NTB
VANSKELIG UKE: Erling Braut Haaland (t.v.) og Alexander Sørloth har ikke fått spille landskamper den siste uka. Spørsmålet er når de slipper til i Tyskland igjen. Foto: Paul McErlane / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Østerrike - Norge, kl. 20.45 onsdag

Erling Braut Haaland (20) og Alexander Sørloth (24) er tilbake i Tyskland etter landslagssamlingen med Norge. Det samme er keeper Rune Almenning Jarstein (36).

Norske helsemyndigheter mener landslagsspillerne må være ti dager i karantene, før de kan begynne å trene og spille kamp igjen.

Årsaken er at de har vært i nærkontakt med landslagets visekaptein, Omar Elabdellaoui, som fredag testet positivt for covid-19 og er isolert.

PÅ MÅLJAKT: Alexander Sørloth jakter på sitt første mål for RB Leipzig. Foto: NTB
PÅ MÅLJAKT: Alexander Sørloth jakter på sitt første mål for RB Leipzig. Foto: NTB Vis mer

Men i Tyskland kommer det nå fram andre opplysninger. Ifølge magasinet Kicker sier Markus Krösche - sportsdirektør i RB Leipzig - at det ikke finnes noen karanteneordre fra norske helsemyndigheter.

Etter returen til Tyskland må Sørloth vise fram to negative coronatester. Når han har gjort dette, kan ha delta på RB Leipzig-treninga igjen, skriver Kicker.

- I motsetning til andre rapporter må de norske spillerne sannsynligvis ikke i karantene i ti dager, heter det.

MÅLTØRST: Erling Braut Haaland tørster etter å komme i gang for Borussia Dortmund igjen. Spørsmålet er når det skjer. Foto: NTB
MÅLTØRST: Erling Braut Haaland tørster etter å komme i gang for Borussia Dortmund igjen. Spørsmålet er når det skjer. Foto: NTB Vis mer

Landslagsspillerne fikk søndag tillatelse til å reise tilbake til landene de spiller i. Men samtykket forutsetter at de gjennomfører karantene når de kommer hjem.

Det var kommunelegen i Oslo, Tore W. Steen, som ga spillerne tillatelse til å reise hjem. I en mail til Norges Fotballforbund, som Dagbladet har fått tilgang til, skriver Steen:

- Karantenetida er ti dager etter siste kontakt med smittede spiller, jf. covid-forskriften § 4b. Jeg forutsetter at samtlige reiser til oppgitt hjemsted, jf. liste, og oppholder seg på hjemstedet inntil karantenetida er utløpt.

Til Dagbladet sier Steen:

- Eventuell spilling i karantenetida vil vi fra norsk side oppfatte som brudd på karantenen og ikke-overholdelse av forutsetningene som ble gitt for utreise.

Også Bild skriver at det er to negative coronatester som gjelder i Tyskland. Om keeper Rune Almenning Jarstein heter det:

- Søndag landet Jarstein i Berlin klokka 14.30, via København. Han må nå vise fram to negative coronatester før han kan trene med Berlin-laget og delta i Herthas kamp mot Borussia Dortmund klokka 20.30 lørdag.

SPILLESUGEN: Rune Almenning Jarstein er blitt henvist til benken i Hertha Berlin denne sesongen, men håper at det løsner snart. Foto: NTB
SPILLESUGEN: Rune Almenning Jarstein er blitt henvist til benken i Hertha Berlin denne sesongen, men håper at det løsner snart. Foto: NTB Vis mer

Lagene til alle de tre nordmennene skal i aksjon lørdag. Hertha Berlin mot Borussia Dortmund kan bety et møte mellom Jarstein og Haaland. Eintracht Frankfurt tar imot RB Leipzig klokka 18.30 denne dagen.

Spørsmålet er:

Spiller Haaland, Sørloth og Jarstein?

Og:

Hvordan vil i så fall norske myndigheter reagere?

Coronakaoset i det norske landslaget - og den avlyste Romania-kampen søndag kveld - vekker oppsikt over hele Europa.

- Coronagalskap i det norske laget, skriver Bild.

Rett før midnatt bekreftet Norges Fotballforbund at kampen mot Østerrike onsdag reddes. Løsningen er å sende et B-landslag med utenlandsproffer til Wien.

Østerrike topper Nations League (12 poeng) foran Norge (9 poeng). Men med seier kan Norge vinne gruppa.

BUNDESLIGA

Bayern München760127-1118
RB Leipzig751115-416
Borussia Dortmund750215-515
Leverkusen743014-815
Union Berlin733116-712
Wolfsburg72507-511
Borussia Mönchengladbach732212-1211
Stuttgart724113-910
Werder Bremen72419-910
Augsburg73139-1010
Eintracht Frankfurt724110-1210
Hertha Berlin721413-137
Hoffenheim721411-127
Freiburg71338-166
Arminia Bielefeld71154-154
Köln70347-123
Schalke70345-223
Mainz70167-201
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer