Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tyskland med kniven på strupen foran gruppefinalen

Kan ikke snuble igjen.

KAN IKKE SNUBLE: Tyskland er storfavoritt til å sikre EM-plass når laget møter Georgia på hjemmebane i søndagens siste kvalifiseringskamp i gruppe D, men skulle VM-vinneren snuble igjen risikerer laget å bli passert av både Polen og Irland. Foto: JAN WOITAS/dpa
KAN IKKE SNUBLE: Tyskland er storfavoritt til å sikre EM-plass når laget møter Georgia på hjemmebane i søndagens siste kvalifiseringskamp i gruppe D, men skulle VM-vinneren snuble igjen risikerer laget å bli passert av både Polen og Irland. Foto: JAN WOITAS/dpa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyskland er storfavoritt til å sikre EM-plass når laget møter Georgia på hjemmebane i søndagens siste kvalifiseringskamp i gruppe D, men skulle VM-vinneren snuble igjen risikerer laget å bli passert av både Polen og Irland.

De tre landene kjemper om to EM-plasser når gruppe D avsluttes søndag kveld.

Tyskerne har den enkleste jobben med Georgia på hjemmebane, og uavgjort er godt nok til å gi de regjerende verdensmesterne plass i neste års EM.

Tapet i Irland i midtuken gjorde at det fortsatt en liten sjanse for at neste års mesterskap går uten den regjerende VM-vinneren.

- Vi var best, vi dominerte, men vi fikk ingen ting ut av det. Det var et av de mest unødvendige tapene vi har hatt på flere år, sier landslagssjef Joachim Löw om 0-1-tapet for Irland i Dublin torsdag.

Uavgjort kan være nok Seieren reddet Irlands håp om direkte EM-plass, og slår irene Polen i Warszawa søndag går drømmen om avansement i oppfyllelse. Uavgjort kan også holde.

- Det blir en vanskelig kamp mot Polen, ingen tvil om det, men vi vet hva vi må gjøre. Vi kan gå videre med uavgjort, dersom det scores mye mål, men vi må prøve å vinne, sier Irland-sjef Martin O'Neill, ifølge Irish Times.

Før den siste kampen har Tyskland 19 poeng, mens Polen og Irland står med 18.

Dersom Tyskland taper, samtidig som Polen og Irland spiller uavgjort, vil de to sistnevnte gå til EM.

Ved poengdeling i Polen er irene avhengig av mange mål for å passere polakkene på bortemål i innbyrdes oppgjør. De er avhengige at det blir minst 2-2.

- Må bli bedre Tyslands landslagssjef Löw var spesielt misfornøyd med spillernes besluttsomhet i det offensive spillet mot Irland.

- Den siste pasningen i sekstenmeteren mot irene manglet, og det er noe vi må bli bedre på. Vi avsluttet ikke godt nok, og da vi gjorde en feil og åpnet døren for dem, tok irene vare på sjansen. Jeg kan uansett ikke laste spillerne mine for innsatsen, sier Löw.

For Irland blir superspissen Robert Lewandowski den store trusselen. Måljegeren har scoret 14 ganger på sine siste fem kamper for klubb- og landslag.

- Han er blant verdens beste spillere. Det blir vanskelig, men vi reiser til Polen med stor selvtillit, sier O'Neill.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!