Tyskland med sitt største tap på 89 år(!)

Ble rundspilt og ydmyket av Spania.

STJERNESMELL: Tyskland gikk på et pinlig nederlag mot et Spania i storform. Foto: CRISTINA QUICLER / AFP / NTB
STJERNESMELL: Tyskland gikk på et pinlig nederlag mot et Spania i storform. Foto: CRISTINA QUICLER / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spania - Tyskland 6-0

Spania herjet med Tyskland og vant 6-0 på hjemmebane i Nations League. Det er tyskernes største tap i en viktig kamp. Nasjonen tapte 3-8 mot Ungarn i et VM som de seinere vant i 1954.

«Katastrofe», slår den tyske avisa Bild fast etter sjokket.

Tapet svir ekstra for tyskernes hovedtrener Joachim Löw, som nylig har måttet tåle mye kritikk, blant annet for taktikken.

- Vi hadde ingen sjanse. Vi sa at vi stolte på spillerne vi tok med og var på riktig vei. Vi så i dag at vi ikke har kommet like langt i utviklingen som vi trodde og håpet etter de siste kampene, sier Löw ifølge UEFA etter kampen.

Foto: Bild
Foto: Bild Vis mer

- Gjør vondt

Tyskland tapte riktignok 0-9 mot England i en treningskamp tilbake i 1909 og 0-6 mot Østerrike i en treningskamp i 1931, men dette var noe helt annet.

- Det er trolig ikke det bitreste tapet i min karriere, men garantert en av de største. Det gjør vondt. Vi fikk ikke taket på dem. Spania viste oss hvordan vi skal angripe, sier Toni Kroos ifølge UEFA etter kampen.

- Ingenting fungerte for oss i kveld. Vi fikk ikke taket på dem. De fortjente å vinne med en slik margin. Spania gjorde det bra og vi gjorde ikke det i det hele tatt. Vi vet hvor vi står. Det er ikke normalt å tape så stort mot Spania, sier lagkamerat Serge Gnabry.

Manchester City-angriper Ferrán Torres noterte seg for tre scoringer i kveld, den første på en retur, den andre etter fin spansk opprulling og den tredje med et fint langskudd i hjørnet bak keeper Manuel Neuer.

Det ble en tung dag på jobben for sisteskansen, som satte ny tysk rekord for en keeper med sin 96. landskamp i kveld. Han har aldri sluppet inn seks mål i en kamp tidligere.

Spania - Tyskland 6-0 (3-0)

Mål: 1-0 Álvaro Morata (17), 2-0 Ferran Torres (33), 3-0 Rodrigo (38), 4-0 Torres (55), 5-0 Torres (71), 6-0 Mikel Oyarzabal (89).

Spilt i Sevilla.

(NTB)

- Gleder meg

Torres' klubbkollega Rodri og Alvaro Morata tegnet seg også på scoringslista, og begge scoret med hodet. Like før slutt satte Mikel Oyarzabal inn 6-0.

- Jeg gleder meg til å se hva folk sier nå. De forteller oss når vi ikke leverer. I dag kan ikke noen si «men ...» om denne seieren, sier Morata ifølge UEFA etter kampen.

JUBEL: De spanske spillerne herjet. Foto: REUTERS/Marcelo Del Pozo/NTB
JUBEL: De spanske spillerne herjet. Foto: REUTERS/Marcelo Del Pozo/NTB Vis mer

Et skår i gleden for Spania er at midtstopper Sergio Ramos måtte ut med skade etter 43 minutter.

Det var en ren gruppefinale og Spania vinner dermed foran Tyskland. Den andre kampen i gruppa mellom Ukraina og Sveits ble avlyst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer