Håndball-VM 2018

Tyskland med storseier i åpningskampen, men nøkkelspiller måtte ut med skade

De tyske jentene slet litt i første omgang, men høvlet etter hvert over Kamerun i Leipzig.

SKÅR I GLEDEN: Tyskland-stjerne Kim Naidzinavicius måtte ut med skade da tyskerne åpnet VM på hjemmebane med seier mot Kamerun. Foto: AFP PHOTO / dpa / Hendrik Schmidt / Germany OUT
SKÅR I GLEDEN: Tyskland-stjerne Kim Naidzinavicius måtte ut med skade da tyskerne åpnet VM på hjemmebane med seier mot Kamerun. Foto: AFP PHOTO / dpa / Hendrik Schmidt / Germany OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Som ventet var ikke Kamerun noen målestokk for Tysklands håndballjenter. Vertsnasjonen leke seg til 28-15-seier i VMs åpningskamp.

Det ble til slutt en knusende hjemmeseier i Leipzig, men til pause holdt afrikanerne overraskende bra følge foran 6000 frammøtte. Tyskland ledet bare 12-7 etter første omgang.

De tyske jentene kviknet til etter sidebytte. Da var det for alvor klasseforskjell ute på parketten. I annen omgang scoret vertene doblet så mange mål (16-8) som Kamerun.

VM-åpningen var ikke rosenrød for Tyskland. Etter to minutter gikk stjernen Kim Naidzinavicius i bakken med en kneskade. Ifølge TV 2s håndballkommentator Christian Paasche skal hun ha blitt fraktet til sykehus for nærmere undersøkelser.

Tysklands gruppe består også av Serbia, Kina, Nederland og Sør-Korea.

Norge starter sitt tittelforsvar mot Ungarn lørdag kveld.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer