Tyskland mistet poeng i siste sekund

John O'Shea sikret irsk poeng på overtid.

Regjerende verdensmester Tyskland så ut til å vinne EM-kvalifiseringskampen mot Irland, men fire minutter på overtid utlignet John O'Shea til 1-1.

Det vil seg ikke for Tyskland for tiden. Tirsdag så laget ut til å skulle kontrollere hjem tre poeng. Men i aller siste sekund, vel fire minutter på overtid, ga Sunderland-forsvarer O'Shea alt. Han kom seg over Mats Hummels og keeper Manuel Neuer i feltet og stanget inn utligningen for gjestene.

Dermed måtte Tyskland innse at det endte uten seier for annen kamp for rad, etter at laget tapte 0-2 mot Polen lørdag. De regjerende verdensmesterne var heller ikke imponerende da Skottland ble slått 2-1 i første kamp.

Tirsdag sto det 0-0 helt fram til 71 minutter var spilt. Real Madrid-spiller Toni Kroos, som var toneangivende da laget ble verdensmester i sommer, fikk tid og rom til å sikte seg inn fra 25 meter. Muligheten utnyttet han på mest mulig vis da han sendte ballen lavt i nettet.

Flere av Tysklands nøkkelspillere fra VM-triumfen manglet. Philipp Lahm, Per Mertesacker og Miroslav Klose har gitt seg på landslaget. I tillegg er en rekke spillere skadd. Det ga muligheten til Antonio Rüdiger (Stuttgart) og Karim Bellarabi (Leverkusen) fra start, to spillere som hadde én og tre landskamper fra før.

I en annen kamp i gruppe D endte det i poengdeling mellom Polen og Skottland. Krzysztof Maczynski sendte Polen i ledelsen tidlig. Mål av Shaun Maloney og Steven Naismith snudde oppgjøret, før Arkadiusz Milik reddet uavgjort etter 76 minutter.

Poenget betyr at Polen topper tabellen med samme poengsum som Irland, tre poeng foran Tyskland og Skottland.

For Georgia endte bortekampen mot Gibraltar som ventet med en grei seier. Nikoloz Gelashvili og Tornike Okriashvili ga laget en tidlig tomålsledelse. Etter pause scoret også Jaba Kankava, slik at det endte 0-3.

Tyskland innledet kvalifiseringen som skyhøy favoritt til å vinne gruppen, men resultatene så langt tyder på at det kan bli en jevn og spennende kamp om EM-billettene.

(NTB)