Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tyskland og Frankrike til VM-kvartfinale

Men hjemmeyndlingene måtte slite for tre poeng mot Nigeria.

MATCHVINNER: Simone Laudehr (nederst i klynga) sendte vertsnasjonen Tyskland til kvartfinale i VM. Også Frankrike er klare for neste runde etter storseier mot Canada.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / DANIEL ROLAND
MATCHVINNER: Simone Laudehr (nederst i klynga) sendte vertsnasjonen Tyskland til kvartfinale i VM. Også Frankrike er klare for neste runde etter storseier mot Canada.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / DANIEL ROLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VM-favoritten Tyskland måtte for annen gang på rad slite hardt for poengene, men Simone Laudehr skjøt laget til kvartfinale med vinnermålet i 1-0-seieren mot Nigeria.

I det 54. minutt sto hun på rett plass da et frispark fra venstre endte med flipperspill i målgården. På retur nummer to sendte hun ballen utakbart i nettet og beroliget 48.817 urolige tilskuere i Frankfurt.

Silvia Neids lag har ikke imponert i sine to første kamper, men med 2-1 over Canada og torsdagens seier er plassen i cupspillet allerede sikker. Tyskland er videre sammen med Frankrike, som knuste canadierne 4-0 tidligere torsdag.

Canada og Nigeria er dermed allerede utslått.

Nigerianerne måtte ha poeng for å henge med og kjempet med nebb og klør. Dommer Cha Sung-mi gjorde en dårlig jobb med å stagge det til dels brutale spillet, og tyske Melanie Behringer endte på sykehus med mistenkt båndskade i ankelen etter en stygg felling.

Stygt spill - Vi er glade for at vi vant og er videre, men vi har en stor jobb å gjøre med det offensive spillet. I dag var det mye stygt spill som hindret oss i å finne spillet vårt, sa landslagssjef Silvia Neid.

- Vi visste at vi ville være utslått med tap, så det ble en hard kamp. Vi lyktes ikke, men vi lærte mye som vi kan bruke i neste turnering, sa Nigerias landslagssjef Ngozi Uche.

Tyskland skapte skuffende lite framover på banen, og ved pause var det tilløp til piping. Scoringen fikk «bølgen» til å gå rundt stadion der finalen skal spilles 17. juli. Det er et folkekrav at Tyskland er med i den kampen.

Forsvarssjef Annike Krahn bidro til at det sjelden eller aldri var fare på ferde foran Nadine Angerer, som hadde en rolig kveld i sin 100. landskamp. Nigeria tettet godt igjen og fikk iallfall en slags revansj for 0-8-tapet mot tyskerne i fjor høst.

Afrikas VM-deltakere har vist at kontinentet har tatt lange steg i kvinnefotball, men etter tre kamper for Nigeria og Ekvatorial-Guinea er fasit null poeng og 0-3 i målscore.

Sint Prinz Tysklands største stjerne Birgit Prinz (33) skuffet igjen og var rasende da hun ble byttet ut på 0-0. Uansett om det var på seg selv eller landslagssjef Neid, så spekuleres det i Tyskland på om hun kommer på banen igjen fra start i neste kamp.

Vraking av Prinz ville inntil nylig vært utenkelig, men nå mener stadig flere at Celia Okoyino da Mbabi og Inka Grings er det farligste spissparet.

For Norge betyr torsdagens resultater at håpet om OL-plass vil være definitivt ute om det ikke blir avansement fra gruppespillet. Frankrike og Tyskland er allerede kvartfinaleklare, og bare de to beste i VM av kvartetten Frankrike, Tyskland, Sverige og Norge kommer til OL.

Dermed øker presset på svenske og norske spillere foran de gjenstående gruppekampene.

(NTB)