Tyskland på hæla

Tyskland - Jugoslavia 2- 2. I over en time rundspilte Dejan Stankovic og hans jugoslaviske kamerater storfavoritten og ledet 2- 0. Rapporter fra hovedstaden Beograd fortalte om en nasjon som forberedte seg på en kjempefeiring. Men det ble ingenting av festen, og trener Slobodan Santrac får hele skylda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De skuffede jugoslaviske kommentatorene påpeker at Santrac tok lagets beste spillere av banen i en avgjørende fase av kampen. Det var nok til at tyskerne kom på offensiven et kvarter før slutt.

Rasende Vogts

Laget til Berti Vogts hadde en dårlig oppladning til kampen. Fire spillere, blant dem spissen Oliver Bierhoff, droppet den obligatoriske massasje-timen hos fysioterapeuten. De dro heller til sine kjærester som ankom tyskernes base i Nice dagen før.

Berti Vogts ble rasende og skjelte spillerne ut på et møte om disiplin. Kos og klapp med damer kan ikke etter sjefens mening erstatte en faglig utført massasje.

Og som om ikke koneproblematikken var nok:

Like før kampen sørget nynazistene for nok et tysk minus. 430 av dem kom i slagsmål med fransk politi, som vant oppgjøret og arresterte 30 tyske skinheads.

Keepertabbe

Den 36-årige målvakten Andreas Köpke gjorde en gedigen tabbe og hjalp Dragan Stojkovic til 2- 0-scoringen etter 54. minutter. Tyskerne var rystet og spesielt Christian Ziege på venstresiden var så svak at avisa Bild Zeitung kaller ham «en eneste stor katastrofe».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer