Tyskland på hæla

Tyskland - Jugoslavia 2- 2. I over en time rundspilte Dejan Stankovic og hans jugoslaviske kamerater storfavoritten og ledet 2- 0. Rapporter fra hovedstaden Beograd fortalte om en nasjon som forberedte seg på en kjempefeiring. Men det ble ingenting av festen, og trener Slobodan Santrac får hele skylda.

De skuffede jugoslaviske kommentatorene påpeker at Santrac tok lagets beste spillere av banen i en avgjørende fase av kampen. Det var nok til at tyskerne kom på offensiven et kvarter før slutt.

Rasende Vogts

Laget til Berti Vogts hadde en dårlig oppladning til kampen. Fire spillere, blant dem spissen Oliver Bierhoff, droppet den obligatoriske massasje-timen hos fysioterapeuten. De dro heller til sine kjærester som ankom tyskernes base i Nice dagen før.

Berti Vogts ble rasende og skjelte spillerne ut på et møte om disiplin. Kos og klapp med damer kan ikke etter sjefens mening erstatte en faglig utført massasje.

Og som om ikke koneproblematikken var nok:

Like før kampen sørget nynazistene for nok et tysk minus. 430 av dem kom i slagsmål med fransk politi, som vant oppgjøret og arresterte 30 tyske skinheads.

Keepertabbe

Den 36-årige målvakten Andreas Köpke gjorde en gedigen tabbe og hjalp Dragan Stojkovic til 2- 0-scoringen etter 54. minutter. Tyskerne var rystet og spesielt Christian Ziege på venstresiden var så svak at avisa Bild Zeitung kaller ham «en eneste stor katastrofe».

Men Berti Vogts tok heldigvis med Lothar Matthäus (37) til VM, i siste liten.
Matthäus kom inn etter pause, satte med det ny «verdensrekord» med 22 spilte VM-kamper, og fikk etter hvert orden på det det tyske midtbanespillet.

Typisk tysk

Og da Oliver Bierhoff utliknet til 2-2 ti minutter før slutt, gjorde laget seg igjen fortjent til de tradisjonelle kommentarene:

- Typisk Tyskland i et fotball-VM.

Jürgen Klinsmann ble båret av banen, bevisstløs etter å ha blitt truffet av jugoslavisk frispark. Det tok en time før 33-åringen kom seg på beina, men han kunne likevel reise med laget tilbake til Nice.