RASER:  Både fans og andre raser etter at at det tyske magasinet Die Aktuelle kom med denne forsida - bildet av Michael Schumacher og kona, med tittelen «våknet!». Foto: AP Photo / Saurabh Das / NTB Scanpix / Faksimile
RASER: Både fans og andre raser etter at at det tyske magasinet Die Aktuelle kom med denne forsida - bildet av Michael Schumacher og kona, med tittelen «våknet!». Foto: AP Photo / Saurabh Das / NTB Scanpix / FaksimileVis mer

Tyskland raser etter denne smakløse magasin-forsida

- Et klart forsøk på å prøve å tjene penger på en syk mann.

(Dagbladet): Tysklands kulørte presse er kjent for å gå svært langt for å selge blader.

Det har blant annet kronprinsesse Mette-Marit fått kjenne på kroppen.

Den store Formel1-stjernen pådro seg store hjerneblødninger etter å ha slått hodet mot en stein i en skiulykke i romjulen. En del av dekningen etter at han havnet i koma har vært på et absolutt lavmål.

«Våknet!» Tyskeren har nå ligget over tre måneder i koma på et sykehus i Grenoble, Frankrike. Det har blitt gjort forsøk på å vekke 44-åringen, men så langt uten hell.

For én måned siden steilet Schumachers mange fans over at han ble misbrukt i en reklame for en leskedrikk mens han lå i koma.

Nå reagerer fansen på ny.

Denne ukens forside av det tyske magasinet Die Aktuelle er veldig enkel å misforstå.

Over et bilde av en smilende Schumacher og hans kone Corinna, har magasinet en stor tittel hvor det står «våknet!» - noe som enkelt kan oppfattes som om at 44-åringen har våknet fra koma.

Men blar man gjennom magasinet, viser det seg at tittelen ikke har noe med Schmacher å gjøre i det hele tatt, men heller en serie med historier om ulike mennesker som har våknet fra koma.

- Lurer leserne Naturlig nok får magasinet stor kritikk for å med overlegg se ut til å ville tjene penger på Formel1-stjernens tragedie, ved å mislede leserne sine, skriver tyske news.de.

- Dette er et klart forsøk på å lure leserne. Det er et klart forsøk på å prøve å tjene penger på en syk mann. Det er helt smakløst, sier den tyske mediekommentatoren Christian Schicha til International Business Times.

- Dette er totalt uetisk. Die Aktuelle prøver åpenlyst å gi inntrykk gjennom tittelen at de vet noe nytt om saken. Det er veldig uansvarlig, sier Schicha videre.

Twitter raser Schumachers fans.

- Magasinet burde saksøkes. Dette er bare forferdelig. Smakløst, skriver en person om magasinforsiden.

- Dette er bare et patetisk forsøk på å forsøke å selge flere kopier av bladet gjennom sensasjonelle historier, skriver en annen.

Tegn til håp Magasinforsiden faller nok ikke i god jord hos Schumachers familie, som prøver det de kan å holde motet oppe.

I helgen ble kona utsatt for en rykteflom om at hun nå pusser opp et rom i parets hus hjemme i Tyskland - for å være klar til å få hjem mannen.

Dette ble i går benektet av Schumachers manager. Men manageren understreker at man snart håper på å kunne vekke den tidligere Formel1-stjernen.

- Jeg kan bare si det jeg har sagt tidligere: det finnes tegn som gjør oss håpefulle, sier manager Sabine Kehm til Bild.