Tyskland reagerer

Storavis om Alexander Sørloth: «Ser ikke ut som om spissen har kommet til RB Leipzig.» Pappa Sørloth til Dagbladet: «Tidsspørsmål før det smeller.»

PÅ PLASS I OSLO: Alexander Sørloth tester skuddfoten på Ullevaal stadion. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ PLASS I OSLO: Alexander Sørloth tester skuddfoten på Ullevaal stadion. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Israel, klokka 18.00 onsdag

ULLEVAAL (Dagbladet): Spissen Alexander Sørloth (24) er gjenstand for en kritisk artikkel i Tysklands største avis - Bild - tirsdag. Det skjer samtidig som Norge forbereder privatlandskamp mot Israel på Ullevaal stadion i morgen.

- Når skal Sørloth ta fyr? Sju kamper, 313 spilte minutter, ingen mål og ingen mal, slår Bild fast i dagens papiravis.

I OVERSKRIFTENE: - Når skal Sørloth ta fyr? spør storavisa Bild tirsdag.
I OVERSKRIFTENE: - Når skal Sørloth ta fyr? spør storavisa Bild tirsdag. Vis mer

- Etter sju uker ser det fortsatt ikke ut som om spissen har kommet til RB Leipzig. Årsaken er trolig manglende treningstid på grunn av den tredobbelte belastningen med serien, cupen og Champions League, skriver avisa og legger til:

- Det samme gjelder de andre tilskuddene i angrep - Justin Kluivert (21), Lazar Samardzic (18) og Hee-chan Hwang (24).

RB Leipzig, som ligger på andreplass i Bundesliga, har totalt scoret 22 mål denne sesongen. Men bare tre av dem er det angrepsspillerne som har stått for. De resterende 19 målene har forsvaret og midtbanen sørget for. Lagets toppscorer er venstrebacken Angeliño.

For trener RB Leipzig-trener Julian Nagelsmann er situasjonen angivelig ikke et problem:

- Jeg bryr meg ikke om hvem som scorer målene. Det viktigste er at vi treffer. Enten det er forsvarsspillerne eller angriperne, jeg bryr meg egentlig ikke.

RB LEIPZIG: Alexander Sørloth blir RB Leipzig-spiller. Rødt Korts programledere, Henrik Ljosland Waale og Melina Pambou Sundfør, tar deg gjennom hans tid i Tyrkia og hva vi kan forvente i Tyskland. Video: Rødt Kort / Andreas Særsland Vis mer

Sørloth har vært i sentrum for begivenhetene de siste ukene. Han kom fra Trabzonspor i Tyrkia til RB Leipzig i slutten av september. Etter tapet for Serbia i EM-playoffen skapte han overskrifter etter en angivelig høylytt krangel med landslagstrener Lars Lagerbäck på et internt møte. Sørloth skal ha mislikt taktikk og kampplan.

Nå blir han gjenstand for negativ oppmerksomhet i Tyskland, en av verdens mektigste fotballnasjoner.

Sørloths far - Rosenborg-legenden Gøran Sørloth (58) - understreker at det ikke bare er å knipse i fingrene.

- Alexander har kommet til en klubb som er et godt nivå opp fra det han er vant til i Tyrkia, sier han til Dagbladet.

- Han er midt i en periode der alt er spesielt med tanke på å etablere seg i coronasituasjonen. Det går mye raskere når alt er normalisert.

Faren påpeker at Alexander har vært mye borte i forbindelse med landslagssamlinger.

- Det er kjempebra. Men det er kanskje ikke like gunstig med tanke på å komme i gang i Leipzig. Jeg synes han var god, spesielt i kampen mot Borussia Mönchengladbach (31. oktober). Han har tatt nivået, det er bare et tidsspørsmål før det smeller igjen.

Han fortsetter:

- Folk rundt meg spør: «Det er ikke blitt noen mål ennå.» Jeg svarer: «Nei, det stemmer, det. Men det blir nærmere og nærmere for hver kamp.» Jeg ser lyst på det. Det gjør Alexander også. Han gleder seg til hver gang det er muligheter til å vise seg fram, både på klubb og landslag. Her er det bare å brette opp armene, som Nils Arne Eggen sa, og ikke ermene, og fyre løs når du har muligheten.

ROSENBORG-LEGENDE: Gøran Sørloth. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ROSENBORG-LEGENDE: Gøran Sørloth. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Lar han seg stresse av at dette nå er blitt et fokus?

- Jeg tror han er over den fasen. Hvis du hadde spurt meg for fem år siden, måtte jeg tatt en tenkepause på spørsmålet. Nå tror jeg ikke det affiserer ham i det hele tatt. Han har lært mye. Han tar det som en positiv utfordring framfor å tenke på det som et problem.

Gøran Sørloth hadde selv en periode i Tyskland som neppe kan karakteriseres som en braksuksess. I 1989 fikk han fem kamper for Borussia Mönchengladbach. Så var det rett tilbake til Rosenborg.

- Jeg hadde et fantastisk opphold der. Fem kamper og null mål.

Smilet ligger på lur.

- Nei, det var litt spesielt. I den første kampen på Bökelbergstadion var jeg i form. Jeg kom på «Ukas lag» i Kicker. Men laget viste seg å være pill råttent. De manglet noen som kunne score. Men når du ikke får ballen som spiss, blir du ikke akkurat gjort god. I etterkant irriterer det meg. Det åpnet veldig bra, jeg trodde jeg var på gang - men det var jeg ikke.

Sørloth junior har kontrakt med RB Leipzig fram til 30. juni 2025. Han har også hatt problemer i andre klubber - blant annet Crystal Palace - men har alltid kommet tilbake.

- Det handler om luksusutfordringer. Han spiller på et av Tysklands beste lag, er med på landslaget og har masse gode kompiser. Fotballivet smiler, mener pappa Sørloth.

Og:

- Han har vært gjennom alle fasene. I stedet for å la det bli en uholdbar pressituasjon, bruker han det som ei gulrot til å lykkes.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Landslagstrener Lars Lagerbäck vurderer Sørloths situasjon slik:

- Han har kommet til et veldig bra lag. Å komme inn i et nytt miljø - med en ny spillestil - er ikke det letteste. Helt uvanlig kan du ikke si at det er. Han har hatt litt marginer imot, ikke minst i den siste kampen, der han kom til noen bra muligheter. Jeg synes han har kommet bra inn i en klubb som har så mange bra spillere.

PS: Etter vennskapskampen mot Israel venter Romania og Østerrike i Nations League. Kampene spilles søndag og neste onsdag.

NATIONS LEAGUE

Østerrike43016-49
Norge430111-39
Romania41124-84
Nord-Irland40132-81
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer