Tyskland reagerer

Dortmund-sjef Hans-Joachim Watzke er både stolt og frustrert over trend etter Erling Braut Haalands overgang til Manchester City.

PÅ VEI BORT: Erling Braut Haaand har igjen én kamp for Borussia Dortmund. Neste sesong spiller han i Premier League. Foto: NTB
PÅ VEI BORT: Erling Braut Haaand har igjen én kamp for Borussia Dortmund. Neste sesong spiller han i Premier League. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi må slåss mot store-store-store klubber med oligarker og arabiske stater i ryggen. Det er en kamp vi ikke kan vinne, sier Watzke til CNN.

Tirsdag ettermiddag ble det offisielt: Borussia Dortmund og Manchester City er enige om en avtale for den norske stjernespissen Erling Braut Haaland.

Dermed har den mektige Dortmund-sjefen igjen sett en superstjerne forlate Signal Iduna Park, denne gangen til en klubb som gjentatte ganger har kommet i fokus for eierne fra Abu Dhabi.

PARODI: Grunde Myhrer sin Erling Braut Haaland-parodi på langrennsski tar av på internett. Video: Særsland. Vis mer

CNN beskriver det som frustrerende for eierne for klubber som Dortmund, og klubbens supportere har etter hvert blitt vant med å vinkle farvel til stjerner - enten det er nevnte Haaland, Jadon Sancho, Robert Lewandowski eller Pierre-Emerick Aubameyang - for å nevne noen.

Umulig kamp

Helt siden overgangen til Dortmund har det blitt snakket om at Haaland hadde en klausul i kontrakten. Den skulle sikre at 21-åringen kunne gå videre i sommer, og sikre de nærmeste en bit av kaka.

Dortmund selv har også gjort det klart at de ikke har noe de skulle ha sagt.

DORTMUND-SJEF: Hans-Joachim Watzke. Foto: NTB
DORTMUND-SJEF: Hans-Joachim Watzke. Foto: NTB Vis mer

- Det er Erlings valg, innrømmet Watzke nylig.

Den 62 år gamle tyskeren mener at det er umulig for de mindre klubbene å henge med i pengegaloppen, og at de største klubbene rett og slett er blitt for rike.

Dermed har Dortmund lagt opp til strategi som skal passe dem bedre:

- Vi greier ikke å krige om de beste spillerne når de gjør det bra, men vi kan kjempe om å hente 18-åringer, som Jude Bellingham. Spillere som han elsker å spille for oss, både fordi vi er gode til å håndtere unge spillere og fordi vi gir dem muligheten til å spille foran 80 000 tilskuere. Det er vår måte.

BEKREFTET: Dagbladets kommentator Esten O. Sæther mener Erling Braut Haalands overgang til Manchester City er den største norske overgangen noensinne. Foto: Scanpix Vis mer

Haalands to grunner

Erling Braut Haaland har ennå ikke signert kontrakten med Manchester City. Han blir offisielt klar for de himmelblå 1. juli.

Manchester Evening News hevder tirsdag kveld at det er to grunner som ble avgjørende for Haalands City-ja.

Det første er tilhørigheten til klubben. Pappa Alfie Haaland spilte selv for Premier League-klubben og Haaland har gjentatte ganger blitt avbildet i City-shorter.

SKAL LEDE HAALAND: Pep Guardiola. Foto: NTB
SKAL LEDE HAALAND: Pep Guardiola. Foto: NTB Vis mer

Den andre var muligheten til å jobbe med store navn som Pep Guardiola, Kevin De Bruyne og Phil Foden - noe man hevder at gir Haaland den største sjansen til å oppfylle drømmen om nasjonale og europeiske trofeer.

PS. Haalands overgang blir først offisiell i juli. Lørdag spiller han sin siste kamp for den tyske klubben hjemme mot Hertha Berlin.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer