Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tyskland så godt som klare for EM etter sein scoring

Målmaskinen Gomez matchvinner mot Østerrike minuttet før slutt.

TOMÅLSCCORER: Med sine to scoringer sørget Mario Gomez (t.v.) for at Tyskland er så godt som klare for neste års EM-sluttspill med fire kamper igjen å spille. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/JOE KLAMAR
TOMÅLSCCORER: Med sine to scoringer sørget Mario Gomez (t.v.) for at Tyskland er så godt som klare for neste års EM-sluttspill med fire kamper igjen å spille. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/JOE KLAMAR Vis mer

(Dagbladet): Østerrike - Tyskland 1-2.

Som eneste lag ved siden av Nederland og Spania, sto Tyskland med full pott i EM-kvalifiseringen foran helgens runde.

Lenge så det ut til at det første poengtapet skulle komme på Ernst-Happel-Stadion i Wien mot fotballillebror Østerrike, men en Mario Gomez i sitt livs scoringsform ville det annerledes da han stanget inn seiersmålet minuttet før slutt.

Etter et vanskelig førsteår i Bayern München, hvor han ankom sommeren 2009 som tidenes dyreste kjøp i Bundesliga, har 25-åringen virkelig funnet seg selv igjen denne sesongen.

45 scoringer Fredag kveld kom mål nummer 44 og 45 for året - 39 for klubb- og 6 for landslag - da Tyskland fikk det uventet vanskelig på besøk i nabolandet.

Spissen med spansk far og tysk mor kranglet «Die Mannschaft» i føringen etter en corner like før pause, før midtstopper Arne Friedrich styrte David Alabas innlegg i eget nett bak Manuel Neuer.

- Vant fortjent Østerrike yppet seg utover i omgangen, men da vertene manglet den nødvendige presisjonen foran mål, gikk det som Gary Lineker en gang formulerte da han skulle forklare hva fotball var for noe: Tyskland vant til slutt.

Bortelaget klarte å opprettholde trykket etter en svak dødballklarering. Kaptein Phillipp Lahm slo inn fra dypet, og foran mål dukket Gomez opp og satte pannebrasken til.

- Jeg synes at vi vant fortjent til slutt, selv om vi hadde litt flaks. Gode lag gjør seg fortjent til flaks. Nå kan vi reise til Aserbajdsjan med kofferten full av selvtillit, sier Lahm, ifølge NTB.

Vinner Tyskland som forventet i Baku på tirsdag, er det bare Tyrkia som i teorien kan ta igjen Joachim Löws mannskap foran høstens avsluttende kamper.

SENTRAL: Johan Elmander scorer her sitt ene av to mål i Sveriges 4-1 seier borte mot Moldova. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
SENTRAL: Johan Elmander scorer her sitt ene av to mål i Sveriges 4-1 seier borte mot Moldova. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX Vis mer

Men EM-billetten ble så godt som sikret allerede i kveld da toer Belgia måtte nøye seg med poengdeling hjemme mot treer Tyrkia. Belgia er sju poeng bak Tyskland med én kamp mer spilt (sju), mens Tyrkia er åtte poeng bak med samme kampantall (seks).

Solid svensk seier Mindre dramatikk ble det i Chisinau hvor Erik Hamréns svenske landslag gjestet Moldova. Med to scoringer ble Johan Elmander en sentral brikke i en komfortabel 4-1-seier på bortebane.

Seieren var av det enkle slaget for svenskene, men like fullt viktig. Med tre nye poeng holder de avstand til Ungarn i kampen om 2.-plassen i gruppe E bak suverene Nederland.

- Jeg synes at vi spilte fantastisk bra. Vi sto opp og kriget som et lag, sier Elmander, ifølge NTB.

- Vi hadde full kontroll. De hadde noen skumle sjanser og scoret ett mål, men vi kan spille perfekt i 90 minutter. Denne seieren fortjente vi, mener tomålsscoreren.

På fem kamper har Sverige 12 poeng. Det er tre mer enn Ungarn, som har én kamp mer spilt, og seks bak Nederland.

Italia på stø EM-kurs En annen fotballstormakt, som i likhet med Tyskland holder stø EM-kurs, er Italia.

3—0 over Estland gjør at italienerne topper sin EM-kvalifiseringsgruppe C i fotball med hele fem poeng.

Det nye spissparet bestående av Giuseppe Rossi og Antonio Cassano bidro med hver sin scoring før pause. Innbytteren Giampaolo Pazzini la på til 3—0 etter hvilen.

Italia har fem seirer og én uavgjort på sine seks første kamper i den pågående kvalifisering.

LEKENDE LETT: Giuseppe Rossi og Italia fikk det enkelt mot et tannløst Estland.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO /GIUSEPPE CACACE
LEKENDE LETT: Giuseppe Rossi og Italia fikk det enkelt mot et tannløst Estland.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO /GIUSEPPE CACACE Vis mer

Estland var tannløse mot Italia og er plassert som nummer fire i gruppa med sine sju poeng.

Italia trenger to seirer på sine fire siste for å være sikret plass i EM-sluttspillet.

- Ingen kamper er enkle, men det ser enkelt ut når spiller slik som i kveld. Det viktigste er å vise publikum at vi jobber med tekniske ting, sier landslagstrener Cesare Prandelli, ifølge NTB.

(Dagbladet.no/NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media