<strong>OVERLEGNE:</strong> Leon Goretzka scoret to da Tyskland kjørte over Aserbajdsjan og vant 5-1 i den siste kvalifiseringskampen. Foto: AP Photo/Michael Probst
OVERLEGNE: Leon Goretzka scoret to da Tyskland kjørte over Aserbajdsjan og vant 5-1 i den siste kvalifiseringskampen. Foto: AP Photo/Michael Probst Vis mer

Tyskland med ti strake seire i VM-kvalifiseringen.

Tyskland satte ny kvalifiseringsrekord etter tidlig overraskelse mot Aserbajdsjan

Vant samtlige kamper og satte scoringsrekord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tyskland gikk gjennom VM-kvalifiseringen uten å gi fra seg poeng i Norges gruppe. Joachim Löws utvalgte avsluttet med 5–1 over Aserbajdsjan.

Tyskland og Löw har lenge hatt et mål om å fullføre VM-kvalifiseringen uten poengtap. Det har bare Spania klart tidligere. Det skjedde i kvalifiseringen til VM-sluttspillet i Sør-Afrika i 2010, et mesterskap spanjolene til slutt vant.

Det var et til dels reservepreget tysk lag som kom på banen søndag. Likevel skulle det ikke gå lenge før tyskerne var i føringen. Leon Goretzka var heldig og fikk ballen fra en motstander inne i feltet, og med ryggen mot mål hælsparket han inn 1–0 før det var gått ni minutter på Fritz Walter stadion i Kaiserslautern.

Mustafi skadd

Noen få minutter etter at Tysklands Sandro Wagner på mirakuløst vis hadde plassert ballen i stanga fra meget god posisjon, kom utligningen til Aserbajdsjan.

Tysklands stopper Shkodran Mustafi tapte en duell på midten og ble liggende igjen skadd. Ramil Sjejdajev tok med seg ballen inn i feltet og plasserte den i mål med et overraskende skudd.

Arsenal Mustafis måtte haltende forlate banen med hjelp, og føyer seg inn i rekken av Premier League-spillere som kommer tilbake fra landskampspill skadd.

Sandro Wagner syntes lenge å være vaksinert mot mål, men etter 55 minutter fikk han målet sitt. En aserbajdsjansk spiller syntes å ha reddet tyskerens heading på streken, men videoteknologien viste at ballen var over mållinja.

Det var Hoffenheims-spissen femte mål i hans femte landskamp.

Chelsea-mål

Etter 64 minutter gikk Chelsea-spilleren og innbytter Antonio Rüdiger opp inne i feltet og stanget inn 3-1-målet.

Leon Goretzka bredsidet inn sitt annet mål for kvelden til 4-1, mens Emre Can banket inn 5–1 ni minutter før slutt. Det var Tysklands 42. og 43. mål i VM-kvalifiseringen.

Laget har kun sluppet inn fire. Det er rekord i en europeisk kvalifisering. Spania hadde den forrige rekorden med 42 mål i kvalifiseringen til EM i 2000.

Tyskland er for øvrig tittelforsvarer til VM-tittelen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer