OVERLEGNE: Leon Goretzka scoret to da Tyskland kjørte over Aserbajdsjan og vant 5-1 i den siste kvalifiseringskampen. Foto: AP Photo/Michael Probst
OVERLEGNE: Leon Goretzka scoret to da Tyskland kjørte over Aserbajdsjan og vant 5-1 i den siste kvalifiseringskampen. Foto: AP Photo/Michael ProbstVis mer

Tyskland med ti strake seire i VM-kvalifiseringen.

Tyskland satte ny kvalifiseringsrekord etter tidlig overraskelse mot Aserbajdsjan

Vant samtlige kamper og satte scoringsrekord.

Tyskland gikk gjennom VM-kvalifiseringen uten å gi fra seg poeng i Norges gruppe. Joachim Löws utvalgte avsluttet med 5–1 over Aserbajdsjan.

Tyskland og Löw har lenge hatt et mål om å fullføre VM-kvalifiseringen uten poengtap. Det har bare Spania klart tidligere. Det skjedde i kvalifiseringen til VM-sluttspillet i Sør-Afrika i 2010, et mesterskap spanjolene til slutt vant.

Det var et til dels reservepreget tysk lag som kom på banen søndag. Likevel skulle det ikke gå lenge før tyskerne var i føringen. Leon Goretzka var heldig og fikk ballen fra en motstander inne i feltet, og med ryggen mot mål hælsparket han inn 1–0 før det var gått ni minutter på Fritz Walter stadion i Kaiserslautern.

Mustafi skadd

Noen få minutter etter at Tysklands Sandro Wagner på mirakuløst vis hadde plassert ballen i stanga fra meget god posisjon, kom utligningen til Aserbajdsjan.

Tysklands stopper Shkodran Mustafi tapte en duell på midten og ble liggende igjen skadd. Ramil Sjejdajev tok med seg ballen inn i feltet og plasserte den i mål med et overraskende skudd.

Arsenal Mustafis måtte haltende forlate banen med hjelp, og føyer seg inn i rekken av Premier League-spillere som kommer tilbake fra landskampspill skadd.

Sandro Wagner syntes lenge å være vaksinert mot mål, men etter 55 minutter fikk han målet sitt. En aserbajdsjansk spiller syntes å ha reddet tyskerens heading på streken, men videoteknologien viste at ballen var over mållinja.

Det var Hoffenheims-spissen femte mål i hans femte landskamp.

Chelsea-mål

Etter 64 minutter gikk Chelsea-spilleren og innbytter Antonio Rüdiger opp inne i feltet og stanget inn 3-1-målet.

Leon Goretzka bredsidet inn sitt annet mål for kvelden til 4-1, mens Emre Can banket inn 5–1 ni minutter før slutt. Det var Tysklands 42. og 43. mål i VM-kvalifiseringen.

Laget har kun sluppet inn fire. Det er rekord i en europeisk kvalifisering. Spania hadde den forrige rekorden med 42 mål i kvalifiseringen til EM i 2000.

Tyskland er for øvrig tittelforsvarer til VM-tittelen.

(NTB)