«Tyskland snudd på hodet»

Slik hyller tysk presse verdensmesterne.

OPP NED:  Tyskland er snudd på hodet etter at VM-tittelen ble sikret i går. Det er også forsiden til Hamburger Morgenpost. Foto: Scanpix.
OPP NED: Tyskland er snudd på hodet etter at VM-tittelen ble sikret i går. Det er også forsiden til Hamburger Morgenpost. Foto: Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den tyske pressen har funnet fram superlativene etter at nasjonens fjerde VM-gull ble vunnet søndag. Mario Götze kalles en fotballgud etter matchvinnerscoringen mot Argentina.

«For en kamp, for en fight, for et drama», skriver avisen Die Welt mandag. De tyske fargene lyser opp forsiden med ordene «Det er sant!».

16 sider Tysklands største avis Bild bruker 16 sider på triumfen, og på avisens nettside hylles matchvinner Götze som en fotballgud.

Også trener Joachim Löw får mye spalteplass etter seieren i finalen.

«Vi bøyer oss for Jogi Löw. Han var konsentrert og ledet laget gjennom turneringen. Han forholder seg stille etter store seirer og er rolig under kampene», skriver Bild.

Storavisen har også helsetips til leserne om hvordan de skal håndtere abstinensene etter fire uker med VM-fotball.

Nyhetssiden Spiegel lister opp årstallene der Tyskland har vunnet VM-gull.

Opp ned For ordens skyld: I tillegg til 2014, har nasjonen vunnet VM-gull i 1954, 1974 og 1990.

BILD:  Slik ser forsiden til den tyske storavisen Bild ut i dag.
BILD: Slik ser forsiden til den tyske storavisen Bild ut i dag. Vis mer

På nettsiden til Frankfurter Allgemeine Zeitung hylles Götze som befrieren etter at Tyskland ble det første europeiske laget til å vinne VM på søramerikansk jord.

Det har vært full fest i tyske byer natt til mandag, og avisen The Koelner Stad-Anzeiger skriver at tyskerne lenge har vært forsiktige med å uttrykke nasjonalpatriotisme på grunn av skyldfølelse for annen verdenskrig og holocaust, men at de nå feirer mer som andre land.

Avisen Hamburger Morgenpost har valgt å snu bildet av helten Mario Götzse opp ned, med følgende tekst. «Tyskland er snudd på hodet. Morgenposten også».

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer