Tyskland sprudlet

Slovenia- Tyskland 25- 30. Så seint som i 1997 klarte ikke Tyskland å kvalifisere seg til VM i håndball. I går kom den første tyske tittelen for herrelaget på 24 år.

I en årrekke har den tyske Bundesligaen vært den beste og mest pengesterke i Europa, men landslaget maktet ikke å følge opp. I flommen av utenlandsimporter fikk de tyske talentene dårlige rammevilkår for å utvikle seg.

Det snudde med Heiner Brand hentet inn. Mannen med håndballfamiliens flotteste bart, vant selv VM-gull som spiller i 1978. Nå spilte laget hans sin tredje internasjonale finale på rad. To er tapt, men søndag var det ikke snakk om saken.

Tyskland skaffet seg tidlig et grep. Ved pause var ledelsen oppe i 16- 10. Da var det så godt som stille i Tivoli-hallen i Ljubljana der 7500 mennesker hadde presset seg sammen - de fleste med et håp om en slovensk sensasjon.

Men innledningen viste raskt at mesterskapsrutine er helt avgjørende i herrehåndball. Tyskerne gjorde få tekniske feil mens Slovenia var mer glepphendt og stresset i angrep.

Ikke siden Øst-Tyskland vant OL-gullet i Moskva i 1980 har tyske herrer sikret en gullmedalje for landslaget. (NTB).

<B>VÅT FEST: </B> Tyskland vant VM-finalen - og markerte det med champange i de fineste formasjoner.