Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tyskland-stjerne med EM-kritikk: - Tåpelig og forvirrende

Støtter ikke utvidelsen.

MISNØYE: Lukas Podolski og Tyskland imponerer i EM, men angriperen er ikke imponert av Uefa. Foto: Ben Queenborough/BPI/REX/Shutterstock 
MISNØYE: Lukas Podolski og Tyskland imponerer i EM, men angriperen er ikke imponert av Uefa. Foto: Ben Queenborough/BPI/REX/Shutterstock  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tyskland hadde ingen problemer med å feie Slovakia av banen med 3-0 i åttedelsfinalen i EM i går kveld.

De regjerende tyske mesterne har hatt fin flyt så langt i mesterskapet, men angrepsspiller Lukas Podolski (31) er ikke fornøyd med alt.

- Gruppespillet var ganske spesielt, fordi Uefa hadde gjort noen tåpelige ting med systemet, sier Podolski, som er sitert i blant annet Telegraph.

Kritikk

Tidligere har TV-profiler som Davy Wathne og Morten Langli uttrykt seg negativt til EM som i år er utvidet fra 16 til 24 lag og der bare åtte lag røk ut fra gruppespillet.

Podolski deler misnøyen.

- Dette handler ikke om de mindre nasjonene, men om selve avgjørelsen. Noen lag ventet i tre dager for å få vite om de var videre fra gruppespillet, sier Podolski.

Albania måtte nemlig vente tre dager etter deres siste gruppespillkamp før de fikk vite at de var utslått. England og Kroatia fikk heller ikke vite hvilket lag som var deres motstander i åttedelsfinalen før siste minutt av gruppespillet.

- Du kan tape de to første kampene og likevel ha en sjanse til å gå videre. Det er forvirrende, men for oss (tyskere) spiller det ingen rolle. Det er nå turneringen starter, sier Podolski, som møter enten Spania eller Italia i kvarten.

Löw skeptisk

Tidligere i EM har også den tyske landslagssjefen Joachim Löw uttrykt seg kritisk.

- Jeg skal ikke nekte for at jeg heller ville hatt et EM med bare 16 lag som tidligere. Nå er det altfor mange små lag med, og det vil gå utover kvaliteten. Derfor er jeg av den oppfatning at de som kommer for å se god fotball blir skadelidende. Det hadde vært bedre for tilhengerne med færre lag med, sier den tyske landslagssjefen.

Kveldens EM-kamper er Italia - Spania (18.00) og England - Island (21.00). Følg kampene i Dagbladets livestudio.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!