Tyskland-stjerner besøkte dødsleiren i Auschwitz

- Et mørkt kapittel i historien som aldri blir glemt.

- VIKTIG: - Selv om vi ikke tilhører den generasjonen som er ansvarlig for det som skjedde, er det absolutt viktig å forholde seg til det,  sier Tysklands kaptein Philipp Lahm (nummer to fra høyre). Foto: Bartek Wrzesniowski, AFP / NTB scanpix
- VIKTIG: - Selv om vi ikke tilhører den generasjonen som er ansvarlig for det som skjedde, er det absolutt viktig å forholde seg til det, sier Tysklands kaptein Philipp Lahm (nummer to fra høyre). Foto: Bartek Wrzesniowski, AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

(Dagbladet): En delegasjon fra det tyske fotballforbundet besøkte i dag Auschwitz-Birkenau, som var den største utryddelsesleiren til nazistene under andre verdenskrig.

- Med besøket i Auschwitz ville vi vise at et mørkt kapittel i den tyske historien aldri vil bli glemt, og at det aldri får gjenta seg, sier landslagets manager Oliver Bierhoff til forbundets nettside.

Auschwitz er det tyske navnet på den polske byen Oswiecim. Jødiske ledere i Tyskland har anbefalt forbundet å besøke leiren før de reiser til EM i Polen og Ukraina som starter om en uke.

- Viktig Med i delegasjonen var også de polskfødte landslagsstjernene Lukas Podolski og Miroslav Klose, landslagskaptein Philipp Lahm, landslagstrener Joachim Löw og fotballpresident Wolfgang Niersbach. 

- Selv om vi ikke tilhører den generasjonen som er ansvarlig for det som skjedde, er det absolutt viktig å forholde seg til det, sier Lahm ifølge avisa Die Welt.

Det finnes ikke nøyaktige tall på hvor mange mennesker som ble drept i Auschwitz under krigen, men mange operer med et tall mellom 1 og 1,5 millioner, hvorav de fleste var jøder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer