Tyskland til finalen

Michael Ballack sendte tyskerne til himmels og finalen da han avgjorde semifinalen mot Sør-Korea. Kampen minutt for minutt.

Et utskjelt Tyskland styrte skuta stødig mot VM-finalen i Japan med dagens 1-0 seier over vertsnasjonen Sør-Korea. Michael Ballack ble dagens mann for tyskerne med både scoring og et gult kort som setter ham utenfor finalen.

Men det var Sør-Korea som kom best i gang i Seoul, og bare en kanonredning av Oliver Kahn hindret tidlig koreansk ledelse. Chun-Soo Lee ladet foten og skjøt, Kahn var dekket, men kastet seg og slo ballen ut mot sidelinja.

Og så tok tyskerne over. Med lange baller, og mye kriging i lufta ble de for sterke for Sør-Korea. Likevel ble det ikke så mange sjanser av det.

For tempoet i kampen var akkurat slik Tyskland ønsket seg det: Labert.

Og etter en begivenhetsløs første omgang kunne det ikke bli verre i andre.

Men sjansene glimret med sitt fravær i den omgangen også. Først et kvarter før slutt ble det litt fart i kampen på banen.

Da kom Oliver Neuville seg fri på Tysklands høyreside, men det så ut som om han skulle bli presset ut over dødlinja. Og da innlegget kom hadde sørkoreanerne glemt at de burde plukke opp spillerne i feltet. Bode slapp innlegget til Ballack som kom på et dypt løp bakfra, men keeper Lee reddet det første skuddet. Ballack var derimot iskald på returen og satte ballen i mål.

Men for Ballack må scoringen ha vært en fattig trøst. Noen minutter før scoringen kom han for sent inn i en takling på egen sekstenmeter, og dermed fikk han det han overhodet ikke skulle få i denne kampen. Sitt andre gule kort i cuprundene.

Dermed mister Ballack finalen etter å ha vært matchvinner i både kvart- og semifinalen. Og han så ganske mellomfornøyd ut da dommer Urs Meier blåste for full tid også.

Men for første gang i VM-historien kan vi få oppleve Tyskland mot Brasil. I en VM-finale. Nå gjenstår det bare en brasiliansk arbeidsøkt i morgen før gigantmøtet er et faktum.

Den følger du direkte her på Dagbladet.no fra 13.30!

MATCHVINNER IGJEN: Michael Ballack ble matchvinner igjen mot Sør-Korea i semifinalen. Men finalen får han ikke spille.