Tyskland til semi

Michael Ballack headet tyskerne til semifinale, selvfølgelig uten at de imponerte spillemessig. Kampen minutt for minutt.

Tyskerne gjorde det de kan best: Å vinne fotballkamper. På tross av at det var amerikanerne som startet best, hadde ballen mest, og produserte de største sjansene, hentet Rudi Völlers mannskap hjem seieren i kvartfinalen.

Og det var på ingen måte en imponerende forestilling fra tyskerne. Rent bortsett fra at de vant da.

For amerikanerne var enormt hissige fra start, og Landon Donovan hadde to gedigne muligheter til å gi USA ledelsen, og dermed presse tyskerne framover på banen. Men som så ofte før sto Oliver Kahn i veien. Og da blir det jo som kjent ikke mål.

Aldri har vel Gary Linekers ord om at «kamper starter på 0-0, og etter nitti minutter har tyskerne vunnet» vært mer sanne.

For amerikanerne fortjente å få et resultat i denne kampen. Men Michael Ballack dukket opp på Bernd Schneiders frispark som bestilt mot slutten av første omgang og skallet inn 1-0. Der og da var kampen egentlig over.

Men tyskerne har slitt litt bakover i dette sluttspillet. Og det beste eksempelet på det var målet Irland scoret på over tid i gruppespillet. veldig utysk.

Og hadde Miroslav Klose headet inn sitt sjette VM-mål minutter etter den tyske ledelsen hadde det i hvert fall vært kroken på døra for USA. men stolpen opprettholdt håpet.

Men håp var ikke nok. Det måtte en tysk hands på streken til for å sikre avansementet. Gregg Berhalter kastet seg fram på en corner, og ballen spratt fra Kahn opp i hånda på Linke på streken og rett ned i armene på Kahn igjen. Ballen hadde garantert funnet veien inn i nettmaskene, men Linkes venstre hånd ble den tyske redningen.

Resten av kampen ble en ren oppvisning i tysk forsvarsarbeide, og overraskelseslaget USA måtte se seg slått.

- Vi er selvfølgelig skuffet fordi vi følte vi skulle ha vunnet kampen, sa Brad Friedel umiddelbart etter kampen. - Men det har vært en utrolig opplevelse. Vi ble aldri utspilt, og vi kan dra stolte hjem fra VM.

Mens den tyske lagmaskinen maler seg videre mot finalen.

STOPPER USA:</B> Oliver Kahn var i veien for skuddet fra Landon Donovan i 1. omgang.