IKKE TIL VM: Tysklands keeper René Adler - her i løse lufta over midtstopper Per Mertesacker med Argentinas Juan Sebastián Verón som tilskuer - må opereres for ribbeinsskade, og rekker ikke VM. - Det ville vært uansvarlig overfor både klubb og landslag, sier Adler.  Foto: Thomas Lohnes, AFP/Scanpix
IKKE TIL VM: Tysklands keeper René Adler - her i løse lufta over midtstopper Per Mertesacker med Argentinas Juan Sebastián Verón som tilskuer - må opereres for ribbeinsskade, og rekker ikke VM. - Det ville vært uansvarlig overfor både klubb og landslag, sier Adler. Foto: Thomas Lohnes, AFP/ScanpixVis mer

Tyskland til VM uten førstekeeperen

- Den vanskeligste avgjørelsen i mitt liv, sier René Adler.

|||

Dårlig nytt for Tyskland. Førstekeeper René Adler må opereres. Dermed ryker fotball-VM for Leverkusen-målvakten.

Adler pådro seg ribbeinsskade mot Hannover 17. april. I helgens kamp mot Hertha fikk Adler tilbakefall. Nå venter operasjon.

- Det har vært den vanskeligste avgjørelsen i mitt liv, men det ville vært uansvarlig overfor både klubb og landslag (å delta i VM), sier Adler.

Landslagssjef Joachim Löw sa i februar at Adler ville bli førstekeeper i VM-sluttspillet. Leverkusen-målvakten har kjempet med Manuel Neuer (Schalke) og Tim Wiese (Werder Bremen) om å være tysk førstekeeper.

Hans-Jörg Butt i Bayern München eller Roman Weidenfeller i Dortmund blir ventelig tredjekeeper under VM.

- Selvfølgelig er vi veldig lei oss for at René trenger operasjon, og at han som følge av den går glipp av VM, sier Löw.

Heller ikke midtbanespilleren Simon Rolfes rekker fotball-VM. 28-åringen spiller også til daglig for Leverkusen. Han sliter med å komme tilbake fra en kneoperasjon han fikk utført i januar.

Rolfes ringte selv til landslagssjef Joachim Löw og fortalte at han ikke kan delta under mesterskapet i Sør-Afrika. VM spilles i gang 11. juni.

(NTB)