Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tyskland til VM uten førstekeeperen

- Den vanskeligste avgjørelsen i mitt liv, sier René Adler.

IKKE TIL VM: Tysklands keeper René Adler - her i løse lufta over midtstopper Per Mertesacker med Argentinas Juan Sebastián Verón som tilskuer - må opereres for ribbeinsskade, og rekker ikke VM. - Det ville vært uansvarlig overfor både klubb og landslag, sier Adler.  Foto: Thomas Lohnes, AFP/Scanpix
IKKE TIL VM: Tysklands keeper René Adler - her i løse lufta over midtstopper Per Mertesacker med Argentinas Juan Sebastián Verón som tilskuer - må opereres for ribbeinsskade, og rekker ikke VM. - Det ville vært uansvarlig overfor både klubb og landslag, sier Adler. Foto: Thomas Lohnes, AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Dårlig nytt for Tyskland. Førstekeeper René Adler må opereres. Dermed ryker fotball-VM for Leverkusen-målvakten.

Adler pådro seg ribbeinsskade mot Hannover 17. april. I helgens kamp mot Hertha fikk Adler tilbakefall. Nå venter operasjon.

- Det har vært den vanskeligste avgjørelsen i mitt liv, men det ville vært uansvarlig overfor både klubb og landslag (å delta i VM), sier Adler.

Landslagssjef Joachim Löw sa i februar at Adler ville bli førstekeeper i VM-sluttspillet. Leverkusen-målvakten har kjempet med Manuel Neuer (Schalke) og Tim Wiese (Werder Bremen) om å være tysk førstekeeper.

Hans-Jörg Butt i Bayern München eller Roman Weidenfeller i Dortmund blir ventelig tredjekeeper under VM.

- Selvfølgelig er vi veldig lei oss for at René trenger operasjon, og at han som følge av den går glipp av VM, sier Löw.

Heller ikke midtbanespilleren Simon Rolfes rekker fotball-VM. 28-åringen spiller også til daglig for Leverkusen. Han sliter med å komme tilbake fra en kneoperasjon han fikk utført i januar.

Rolfes ringte selv til landslagssjef Joachim Löw og fortalte at han ikke kan delta under mesterskapet i Sør-Afrika. VM spilles i gang 11. juni.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!