Tyskland valset over Island

Topper gruppa foran Norge.

NORGE NESTE: Tyskland er motstander i Norges siste gruppekamp i EM i Sverige. I kveld løsnet det for tittelforsvarerne som slo Island med tre mål. Foto: Mikael Fritzon, EPA / NTB Scanpix
NORGE NESTE: Tyskland er motstander i Norges siste gruppekamp i EM i Sverige. I kveld løsnet det for tittelforsvarerne som slo Island med tre mål. Foto: Mikael Fritzon, EPA / NTB ScanpixVis mer

Tittelforsvarer Tyskland fikk det til å løse og slo Island fortjent 3-0 i fotball-EM for kvinner i kveld. Célia Da Mbabi scoret to av målene.

Etter den målløse EM-åpningen mot Nederland, kom endelige målene for tyskerne i møtet med Island. Det endte med tre nettkjenninger, men seieren kunne ha blitt betydelig større.

Skuddstatistikken på mål viste hele 12-1 i tysk favør. Den islandske målvakten Gudbjörg Gunnarsdóttir reddet hele ni av Tysklands avslutninger.

Det var Lena Lotzen som sendte tyskerne i ledelsen etter 24 minutter. Tidlig i annen omgang doblet Célina Da Mbabi til 2-0 etter en retur. Hun sto også for kveldens tredje mål da hun seks minutter før slutt satte ballen i nettet etter et innlegg fra kanten.

Tyskland topper gruppe B på bedre målforskjell enn Norge. Begge lag står med fire poeng etter to gruppekamper. Nederland og Island står med ett poeng hver.

(NTB)