SIKTET HØYERE: Derfor vil ikke Tyskland hylles av fansen etter kveldens bronsefinale. Det er for arrogant, mener Franz Beckenbauer. Foto: AFP.
SIKTET HØYERE: Derfor vil ikke Tyskland hylles av fansen etter kveldens bronsefinale. Det er for arrogant, mener Franz Beckenbauer. Foto: AFP.Vis mer

Tyskland vil ikke hylles etter bronsefinalen

- Spille burde ofret et par timer for fansen, mener Beckenbauer.

|||• Klokka 2030: Bronsefinalen direkte i VM-studio.

Tysklands «fotballkeiser» Franz Beckenbauer kritiserer VM-spillernes avslag på tilbudet om å la seg feire i Berlin etter hjemkomsten fra Sør-Afrika.

- Jeg mener avgjørelsen er feil, skriver Beckenbauer i avisen Bild lørdag.

Etter VM-bronsen på hjemmebane i 2006 ble spillerne hyllet av over en million mennesker i fanparken foran Brandenburger Tor. De ble tilbudt et lignende arrangement denne gang, men takket nei.

- Det ville være upassende. Vi siktet høyere enn en bronsekamp, sa kaptein Philipp Lahm.

- Begeistringen i Tyskland har i år vært like veldig som for fire år siden. Da burde spillerne ofret et par timer for å la fansen hylle dem, mener Beckenbauer.

Semifinalen mot Spania ble tidenes mest sette TV-program i Tyskland, selv om millionene som så kampen på storskjerm ikke ble regnet med.

Tysklands VM-tropp setter seg på flyet søndag kveld, før avspark i finalen, og lander i Frankfurt tidlig mandag morgen. Så reiser de fleste spillerne direkte på ferie.

(NTB)