LAR SEG IKKE LOKKE: Simen Hegstad Krüger ble lattermild da Dagbladet foreslo en mulig karriere i Tyskland. Foto: Bjørn Langsem
LAR SEG IKKE LOKKE: Simen Hegstad Krüger ble lattermild da Dagbladet foreslo en mulig karriere i Tyskland. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Dagbladet lanserer Fantaski - et mangerspill for langrenn

Tyskland vil rappe norsk OL-helt: - Hvorfor skal vi ikke det?

Simen Hegstad Krügers tyske etternavn gjør ham til et ettertraktet mål for tysk langrenn. Tyskland kan lokke med at han blir deres store stjerne.

Tyskland har rustet voldsomt opp i trenerapparatet før årets langrennssesong. De tidligere heltene Axel Teichmann og Rene Sommerfeldt har begge kommet inn for å hjelpe tyske landslagsløper.

Målet er like enkelt som det er vanskelig å gjennomføre: Å kjempe om medaljer på VM på hjemmebane i 2021.

Med fare for å virke som forrædere: Dagbladet har vært i kontakt med den tyske langrennssjefen Peter Schlickenrieder den siste tida. Og før den nasjonale åpningen på Beitostølen, sendte vi ham dette forslaget.

- Hvorfor ikke prøve å hente OL-vinner Simen Hegstad Krüger? Han har tross alt tysk navn? Da har dere plutselig en stjerne i stallen.

Schlickenrieder svarte med glimt i øyet:

- Ja, hvorfor skal vi ikke det? Vi har allerede sendt ham vår beste tekniker, skriver Schlickenrieder og sender et bilde fra da Krüger tok OL-gull i Pyeongchang. Der ferier nordmannen sammen med den tyske teknikeren Jacob og Ragnhild Haga.

- De trenger sårt en stjerne

Vi måtte selvfølgelig ta dette videre med hovedpersonen selv. Lar han seg lokke av bratwurst, lederhosen og muligheten til å være superstjerna på laget?

- Schlickenrieder virket interessert i å gjøre deg til tysk statsborger. Hva tenker du om det?

- Ja, da hadde jeg vært klar til VM allerede tror jeg, sier Krüger og flirer.

- Nei, jeg skal nok konkurrere for Norge så lenge jeg går på ski, fortsetter han.

- Så hvis du får et tilbud fra Tyskland om å være deres desiderte ener til VM i 2021, så sier du nei?

- Ja, man må jo være tysk for å kunne gjøre det. Og jeg er jo ikke tysk, selv om jeg har tysk navn.

- Men det er jo fort gjort å bli tysk?

- Ja, jeg vet ikke hva som skal til. Nei, jeg trives her. Jeg er norsk og det er Norge jeg vil gå for.

- Du kunne jo blitt fryktelig rik da?

- Ja, det er godt mulig det. Tyskland trenger sårt en god herreløper nå. Det har jo vært litt under pari der en del år. Så langrennssporten trenger en god løper der, men det blir nok ikke meg.

Så det er bare å beklage, Schlickenrieder.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Tysklands fall

I løpet av altfor kort tid har også de som skulle ta opp arven etter Tobias Angerer, Axel Teichmann, René Sommerfeldt og co., forsvunnet helt vekk fra langrennssporten:

Hannes Dotzler, Tim Tscharnke, Josef Wenzl og Franz Göring er alle borte.

- Alt har gått galt de siste åra, etter at de største profilene ga seg samtidig. Å gå fra å være så gode til så anonyme, er forferdelig. Det skal ikke skje, uttalte Russlands tyske landslagssjef Markus Cramer til Dagbladet tidligere i år.

For oss som husker starten på 2000-tallet, kunne ikke forskjellen vært større. Tobias Angerer, Axel Teichmann, René Sommerfeldt, Jens Filbrich og de andre tyskere herrene dominerte og var Petter Northugs største rivaler.

Nå ser situasjonen helt annerledes ut.

Og det kan man med klartekst se i Fantaski. I mangerspillet, som Dagbladet og Swix lanserte denne uka, er Johannes Høsflot Klæbo den dyreste herreløperen. Han koster 20.

For Tyskland derimot ser det ikke like lovende ut. I fjor var den beste tyske herren Thomas Bing. Han plasserte seg på en svært beskjeden 38. plass i verdenscupen, og har fått en svært beskjeden pris. Han koster 6.

Lucas Bögl følger videre på 4 poeng, før resten av de tyske herrene har bunnprisen 3.5.

Med andre ord: Det tyske herrelandslaget ligger brakk. Og nå vil de gjøre noe med det.