Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tyskland vil sende dopingdømte utøvere i fengsel

Kan risikere inntil ti år.

KNALLHARD STRAFF I FRAMTIDEN: Den tyske regjeringen la nylig fram et forslag om fengselsstraff for alle dopingtatte utøvere. På bildet er Evi Sachenbacher Stehle som avla en positiv prøve forrige vinter. Hun ble utestengt i seks måneder, men valge å legge opp i november. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
KNALLHARD STRAFF I FRAMTIDEN: Den tyske regjeringen la nylig fram et forslag om fengselsstraff for alle dopingtatte utøvere. På bildet er Evi Sachenbacher Stehle som avla en positiv prøve forrige vinter. Hun ble utestengt i seks måneder, men valge å legge opp i november. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

Tyske idrettsutøvere som blir tatt for doping kan risikere fengselsstraff fra neste år, skriver VG.

Forslaget ble nylig lagt fram av den tyske regjeringen. Formålet er å slå så hardt ned på doping at utøvere, leger og trenere skremmes fra å bli fristet til å jukse.

- Målet med den nye loven er å bevare integriteten i idretten og bekjempe doping. Det er en effektiv, klar og tøff lov, sier innenriksminister Thomas de Maizière ifølge VG.

Han opplyser at det er eliteutøvere og deres team som kan rammes av det nye lovforslaget, ikke amatørutøvere. Totalt gjelder det rundt 7000 tyske idrettsutøvere.

Dersom den foreslåtte loven trer i kraft, noe det er ventet at den vil gjøre i første halvdel av 2015, vil vanlige, lokale rettsinstanser kunne dømme dopede toppidrettsutøvere til fengsel i opptil tre år.

I svært grove tilfeller, som doping av mindreårige utøvere eller organisert lagdoping, kan de ansvarlige risikere inntil ti års fengsel.

Tidligere har innenriksminister de Maizière vært forsiktig med å endre på dopinglovene, men etter flere avsløringer av dopede tyske utøvere og TV-dokumentarer om temaet, har den politiske vinden snudd.

Lovforslaget skal også ha blitt godt mottatt hos tyske idrettsutøvere og -ledere.

(NTB)