Tyskland vil søke om å få arrangere sommer-OL

Berlin eller Hamburg i 2024.

1936: Olympiastadion i Berlin hvor lekene ble avholdt i 1936. Tyskland kommer til å søke om å få arrangere sommer-OL i 2024, ved enten Berlin og Hamburg. Foto: NTB Scanpix
1936: Olympiastadion i Berlin hvor lekene ble avholdt i 1936. Tyskland kommer til å søke om å få arrangere sommer-OL i 2024, ved enten Berlin og Hamburg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tyskland kommer til å søke om å få arrangere sommer-OL i 2024, ved enten Berlin og Hamburg.

Det besluttet landets idrettsforbund (DOSB) i et styremøte tirsdag.

Sammen med beslutningen om å søke lekene i 2024 ble det også bestemt at en søknad for 2028 eventuelt kan følge dersom man ikke når opp første gang.

Tyskland søker OL i 2024 selv om Tysklands fotballforbund akter å søke om å arrangere EM-sluttspillet for menn samme sommer.

Berlin og Hamburg leverte begge inn sine søkerkonsepter til DOSB i september. 21. mars neste år skal det besluttes hvilken av byene som får søke.

Berlin var OL-arrangør i 1936, mens Hamburg aldri har vært OL-vert. Forrige olympiske leker i Tyskland var sommerlekene i München i 1972.

Siden har Berlin (2000) og Leipzig (2012) prøvd å få sommer-OL uten å lykkes, mens Berchtesgaden (1992) og München (2018) feilet med søknader om vinterlekene.

München planla å søke igjen om vinterlekene i 2022, men planene ble skrinlagt etter at innbyggerne vendte tommelen ned i en folkeavstemning.

OL-verten for 2024 velges av Den internasjonale olympiske komité i 2017. Tyskerne ventes å få alvorlig konkurranse fra USA, som ikke har hatt olympiske sommerleker siden 1996. Los Angeles, San Francisco, Washington og Boston er aktuelle søkerbyer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer