Tyskland ydmyket i generalprøven

Sandor Torghelle scoret to ganger for Ungarn og påførte Tyskland et ydmykende nederlag i generalprøven foran fotball-EM.

22-åringen overlistet et svakt tysk forsvar to ganger i den første halvtimen på Fritz Walter-stadion i Kaiserslautern, og vertene greide aldri å reise seg. Ungarn vant 2-0 i kampen som ble spilt for å markere 50-årsjubileet for «Underet i Bern», da Tyskland i 1954 med Fritz Walter som lagkaptein tok sin første VM-tittel ved å vinne 3-2 over ungarske storfavoritter.

- Dette var ikke underet i Bern, men underet i Kaiserslautern. Spillerne viste stor vilje, sa Ungarns landslagssjef Lothar Matthäus, den eneste tyskeren som smilte søndag.

- Vi spilte uten selvtillit. Vi er VM-sølvvinner og skal ikke framstå slik, men vi fortviler heller ikke. Rett etter en hard treningssamling og rett før et stort mesterskap kan slike kamper forekomme, sa Tysklands lagkaptein Oliver Kahn.

Den virkelige 50-årsdagen for «underet i Bern» er for øvrig 4. juli, dagen da EM-finalen spilles. Slik Tyskland framsto søndag vil det være et sant under om laget tar seg helt dit.

Tenåringene Bastian Schweinsteiger og Lukas Podolski debuterte som innbyttere for Tyskland, som er i det som i utgangspunktet så ut som «dødens gruppe» i EM. Men både Tyskland og Nederland sliter tungt rett før de reiser til Portugal.

Den tredje forhåndsfavoritten i gruppa, Tsjekkia, gjør det bedre og vant søndag enkelt 2-0 over Estland med to scoringer av Milan Baros.

NTB