Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tysklands fotballpresident avviser stemmekjøp

- Det er ikke snakk om bestikkelser og stemmekjøp.

AVVISER STEMMEKJØP: Tysklands fotballpresident sier at pengene som ble betalt inn til FIFA i 2002 ikke ble brukt til å kjøpe stemmer for å få tildelt fotball-VM i 2006. Foto: ARNE DEDERT/dpa
AVVISER STEMMEKJØP: Tysklands fotballpresident sier at pengene som ble betalt inn til FIFA i 2002 ikke ble brukt til å kjøpe stemmer for å få tildelt fotball-VM i 2006. Foto: ARNE DEDERT/dpa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysklands fotballpresident sier at pengene som ble betalt inn til FIFA i 2002 ikke ble brukt til å kjøpe stemmer for å få tildelt fotball-VM i 2006.

Etter opplysninger i Der Spiegel er det spekulert i at nettopp det var tilfellet.

- Jeg her kjent til denne saken siden i juni, og jeg beklager at jeg ikke har informert styret om dette tidligere. Det er ikke snakk om bestikkelser og stemmekjøp. Pengene ble betalt inn for å sikre oss framtidig subsidiering fra FIFA, sier Tysklands fotballpresident, Wolfgang Niersbach.

Niersbach sier at de 6,7 millioner euroene som ble betalt inn i 2002, var en forsikring for senere utbetalt subsidiering i størrelsesorden 170 millioner euro.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!