Tyson ble rundjult

LONDON (Dagbladet): 35 sekunder før slutt i åttende runde. Verdensmester Lennox Lewis (36) med nok en høyre hook. I kinnet på Mike Tyson (35). Han gikk ned. Ble liggende. Blod fra høyre og venstre øyelokk. Etterpå ville Tyson ha returkamp. Punch.

- Mange tvilte på meg og mente de måtte se meg bokse mot Tyson før jeg ble akseptert som den beste tungvekteren. Jeg er glad for at jeg nå har gitt tvilerne et svar, sa Lennox Lewis. Han fortsatte:

- Jeg beviste at jeg er denne planetens beste bokser.

Lewis var aldri truet av den tidligere verdensmesteren. Tyson vant en av åtte runder, og det var den første. De siste sju handlet bare om briten. Etter den sjuende runden hørte vi Tyson fra sitt hjørne fortelle trener Ronnie Shields at han ikke hadde noe å svare med.

- Han var for stor og sterk for meg. Jeg vet ikke om jeg klarer å vinne mot ham hvis han bokser sånn som han gjorde, sa Tyson etter kampen.

Den 1,95 cm høye briten utførte en taktisk eksemplarisk kamp. Han brukte sin 15 centimeter større rekkevidde til å holde Tyson unna. Både hode og solar plexus. Lennox jabbet med Tysons ansikt. Til slutt var Jern-Mike klar for brødrene London.

31 knockout

- Tyson tålte forferdelig mye. Jeg prøvde å knocke ham ut i fjerde, men han holdt seg oppe, sa Lennox Lewis som nå står bokført med 40 seirer. 31 av dem på knockout.

Etter slakten foran 19400 tilskuere i Pyramid Arena, Memphis, ba Tyson om en returkamp.

- Jeg er takknemlig for at Lennox ga meg denne kampen, og jeg ber ham om en kamp til. Jeg håper han vil gi meg det, for er det store penger, slåss jeg mot en løve.

For dem som lever etter en Las Vegas-filosofi - der alt måles i penger- kan det tenkes at Tyson vil få denne kampen. Hodet hans tåler det muligens ikke, men Tyson har 135 millioner kroner i gjeld. Dermed er han alltid klar for en knyttneve dollar mer.

Vi er brødre

Før «Rumble on the River» skjelte Tyson og hans mannskap ut Lewis. Dette var som kjent bare verbal skyggeboksing.

- Jeg ba Lewis om unnskyldning for alt det jeg har sagt. Det er slik det er innenfor boksing. Vi skal hausse opp stemningen for å selge ekstra billetter. Vi har kjent hverandre siden vi var 15 år gamle, jeg elsker Lennox. Vi er som brødre, sa Tyson på et relativt humant vis.

Lennox Lewis sa i går på en pressekonferanse at han ikke har bestemt seg om han skal fortsette.

- Jeg tar en dag av gangen, og jeg vil bruke tid på å bestemme meg om jeg skal bokse videre eller om jeg vil legge opp, sa Lewis som fikk 153 millioner kroner inn på kontoen etter å ha banket Tyson.

  • Ettersom en av tidenes boksekamper ble utkjempet i Memphis, kan det tenkes at Mike Tyson i går lå på et mørkt hotellrom med Elvis på øret; «Blue eyes crying in the rain».
BLODIG: Mike Tyson fikk tidlig i kampen kutt over det venstre øyet.