Tyson bokser i København

Så er det endelig bekreftet: Mike Tyson møter til kamp mot danskenes Brian Nielsen 8. september.

Det bekreftet promotor Mogens Palle tirsdag.

- Jeg regner med å motta en faks med kontrakten - med Tysons signatur - senest onsdag. Vi ble enige om detaljene seint mandag kveld, sier Palle.

I forrige uke var et amerikansk kabel-TV-selskap i København for å sjekke ut mulige arenaer for kampen. De eier rettighetene til alle Tysons kamper. Valget falt på Parken.

Den danske avisa Ekstra Bladet har tidligere skrevet at Tyson får rundt 53 millioner kroner for kampen, mens den danske bamsen får rundt fem millioner kroner. Palle nektet tirsdag å kommentere pengespekulasjonene.

Men det er ikke bare boksing som opptar Tyson om dagen. I løpet av noen dager blir det avgjort om han blir siktet for voldtekt skriver nyhetsbyrået AP.

Det er en 50 år gammel kvinne som mener seg utsatt for voldtekt. Anklagemyndighetene i San Bernadino i Californien mottok mandag polities materiale.

Tyson benekter at han er skyldig. Uansett kommer nå denne saken tett opp mot kampen mot danske Nielsen.

Nielsen skulle opprinnelig gå VM-kamp mot Hasim Rahman denne måneden i Beijing, men kampen ble stoppet etter at media kalte Nielsen «slaktoffer». Promotor Don King valgte i stedet David Izon.

Senere bestemte en domstol i USA at Rahman ikke kan møte noen andre enn mannen han vant tittelen sin fra - Lennox Lewis - de neste 18 månedene. Det pågår for tiden forhandlinger om den saken.

(NTB/Dagbladet.no)

BOKSER I DANMARK: 8. september bokser Mike Tyson mot Brian Nielsen i København. Her er Tyson i aksjon mot Andrew Golota i fjor høst. Foto: SCANPIX/Reuters