Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tyson fri igjen

Mike Tyson er en fri mann igjen. Mandag ble han overraskende løslatt fra fengselet, og nå står seks nye kamper på programmet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En strålende blid Tyson forlot fengselet i Rockville, Maryland, kledd i grå joggebukser, t-skjorte og sandaler. En venn hentet den tidligere tungvektsmesteren, som siden reiste hjem til kona Monica og sønnen Amir (1).

32-åringen ble løslatt etter å ha avtjent 108 dager av den årslange straffen han fikk for mishandling etter en bilulykke i august i fjor. Den uventet raske løslatelsen kom bare timer etter at en dommer i Indiana besluttet å heve sikringen av Tyson som ble innført på grunn av voldtektsdommen i 1992.

- Løslatelsen er betinget til og med februar neste år. Tyson må melde seg regelmessig for en tilsynsfører de neste to årene og avgi urinprøve minst en gang i uken, sa Leonard Sipes, en talsmann for fengselsvesenet i Maryland.

Tøffe vilkår

Tyson må dessuten søke tillatelse for å forlate Maryland, gjennomgå en psykologisk vurdering og akseptere behandling for å lære seg å kontrollere sin aggresjon.

I bokseverden blåser alle i de mange og tøffe vilkårene. Beskjeden om Tysons løslatelse utløste febril aktivitet.

Mike Tysons manager Shelley Finkel ville i natt ikke komme med noen sikre planer for comeback, men hun holder døren vidåpen.

- Jeg ser ingen grunn til at Mike ikke skal bokse i 1999.

Faktum er at «Iron Mike» allerede har foreløpige kontrakter på minst seks nye kamper. Tre kamper gjenstår i avtalen med MGM Grand i Las Vegas og han har også kontrakt med Showtime om minst tre kamper til.

(NTB)