DOPINGMISTENKT: Tyson Fury skal ha avgitt en positiv dopingtest ifjor. Her med en av beltene han har vunnet. Foto: NTB Scanpix
DOPINGMISTENKT: Tyson Fury skal ha avgitt en positiv dopingtest ifjor. Her med en av beltene han har vunnet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tyson Fury skal ha avgitt positiv dopingtest: - Vi ble sjokkert

Tungvektsbokseren skal ha testet positivt ifjor.

Tungvektsmesteren Tyson Fury i World Boxing Association (WBA) og World Boxing Organization (WBO) skal ha avgitt en positiv dopingtest i 2015.

Det skriver den engelske avisen Daily Mirror. Det skal ha blitt funnet spor av et anabolt steroid i en prøve Fury avga i begynnelsen av fjoråret.

Men foreløpig har ikke den positive prøven fått noen konsekvenser for briten som senere i fjor slo Vladimir Klitsjko og tok VM-titlene hans. Den kampen gikk i september.

Briten avviser blankt at han har testet positivt.

– Vi ble sjokkert av dagens sak i Sunday Mirror. Tyson Fury benekter dopinganklagene. Han ser fram til å bli frisk fra skaden og forsvare titlene mot Klitsjko, sier Furys promotor Hennessy Sports i en uttalelse.

De to skulle ha møttes igjen 9. juli i London, men en skade gjorde at Fury måtte utsette kampen. I stedet for forberedelser til ny storkamp mot Klitsjko har briten nå dopingmistanker hvilende over seg.

Dersom denne mistanken var kommet offentligheten for ørene tidligere, skulle ikke VM-kampen mot Klitsjko i november i fjor ha gått. Det var svært overraskende at Fury ble utropt som vinner i en enstemmig poengseier i Düsseldorf.

Daily Mirror skriver at dopingsaken som involverer Fury, ikke er konkludert, men blir undersøkt videre av både antidopingbyrået og bokseforbundet.

Før kampen mot Klitsjko i fjor sa Fury til internasjonale medier: – Boksingen har et stort narkotikaproblem, men det bryr ikke jeg meg om, for til sjuende og sist er det bare vilje det handler om.

(NTB)