Tyson Gay etter VM-gullet: Jeg er litt nedfor

Motivasjonen skranter før 200m.

Verdens raskeste mann sliter med motivasjonen og strekkplager etter gulløpet på 100-meteren i friidretts-VM.

Amerikaneren Tyson Gay sier han er «litt nedfor» etter seieren over Derrick Atkins og Asafa Powell i 100-meterfinalen. Den 25 år gamle kometen har vært i aksjon tre av de fire første VM-dagene - og fortsatt gjenstår semi- og finale på 200 meter.

- Jeg er litt nedfor og det venstre låret plager meg litt. Men dette er «business» og det er hva jeg er her for å gjøre, sier supersprinteren.

- Det blir hardt med så mange kvalifiseringer. Jeg biter tennene sammen for å greie det. Etter 100-meterfinalen var jeg for utmattet til å feire noe særlig.

Målet i VM er å kopiere landsmennene Maurice Greene og Justin Gatlin med seier både på 100 meter og den dobbelte distansen. Gay er tidenes raskeste mann om en slår sammen bestetidene hans på 100- og 200 meter (9,84 og 19,62 sekunder).

Tidene ble satt i løpet av to junidager.

(NTB)

UTLADNING: Tyson Gay vant sprintgull på 100 meter foran Derek Atkins og Asafa Powell. Nå jager han dobbel triumf, med gull også på den dobbelte distansen. I veien står skade- og motivasjonsproblemer. Foto: SCANPIX
UTLADNING: Tyson Gay vant sprintgull på 100 meter foran Derek Atkins og Asafa Powell. Nå jager han dobbel triumf, med gull også på den dobbelte distansen. I veien står skade- og motivasjonsproblemer. Foto: SCANPIX Vis mer