- Tyson Gay hater meg

Usain Bolt tror årets raskeste mann sitter hjemme og forbanner ham.

SJELDENT: Usain Bolt opplevde å se ryggen til amerikanske Tyson Gay i Stockholm i august. Det kommer ikke til å skje ofte, mener Bolt.Foto: SCANPIX/AP/Niklas Larsson
SJELDENT: Usain Bolt opplevde å se ryggen til amerikanske Tyson Gay i Stockholm i august. Det kommer ikke til å skje ofte, mener Bolt.Foto: SCANPIX/AP/Niklas LarssonVis mer

||| (Dagbladet): Tyson Gay slo Usain Bolt da de to supersprinterne møttes for første gang i år i DN-galan i Stockholm for en knapp måned siden, og har den raskeste tiden i verden i år med 9,78.

Men verdensrekordholder Bolt lar seg ikke skremme av sin amerikanske rival av den grunn.

- Det er ikke noe stress. Dette året er ikke et mesterskapsår, det er friåret mitt. For meg teller det ikke. Det er i mesterskapene folk vil si: «Å, så du Bolt ble slått». Men det kommer ikke til å skje, for jeg vil alltid være fokusert og på topp i et mesterskap, sier jamaicaneren i et radiointervju med BBC.

I verdensmesterskapet i Berlin i fjor, løp Tyson Gay på utrolige 9,71. Men det holdt ikke til mer enn andreplass enn Bolt - som løp på 9,58.

Og Bolt tror Gay hater ham for det.

- Jeg tror Tyson sitter hjemme og forbanner meg. Han blir sur, for hver gang han løper fort, løper jeg fortere. I VM løp han på 9,71, det er det raskeste han har gjort, men fortsatt måtte han forbanne meg. Jeg tror han innerst inne hater meg, sier Bolt.

Ifølge jamaicaneren selv har han ingen kontakt med rivalen utenfor friidrettsbanen.

- Vi er ikke de beste vennene. Vi er «cool», men vi er ikke de beste vennene, sier Bolt.

IKKE BESTEVENNER: Gay og Bolt.Foto: SCANPIX/EPA/NIKLAS LARSSON
IKKE BESTEVENNER: Gay og Bolt.Foto: SCANPIX/EPA/NIKLAS LARSSON Vis mer