SKADET: Amerikanske Tyson Gay slo Usain Bolt i et av jamaicanerens sjeldne nederlag i Stockholm i fjor. Nå er Gay ute av VM-diskusjonen.Foto: SCANPIX/Michael Probst
SKADET: Amerikanske Tyson Gay slo Usain Bolt i et av jamaicanerens sjeldne nederlag i Stockholm i fjor. Nå er Gay ute av VM-diskusjonen.Foto: SCANPIX/Michael ProbstVis mer

Tyson Gay løper ikke i VM

Publikum snytes for superduell mot Bolt.

Tyson Gay trakk seg fredag fra 100 meteren i det amerikanske friidrettsmesterskapet. Det betyr at han ikke kommer til å stille i VM i Daegu.

Gay, som er sølvvinner i VM i Berlin i 2009, kommer ikke til å få sjansen til å revansjere seg mot Usain Bolt i mesterskapet i Daegu i Sør-Korea i slutten av august. Det var en skade som stoppet ham.

Den amerikanske sprinteren som har verdens raskeste tid på 100 meteren i år, endte på tredjeplass i den innledende runden i det amerikanske mesterskapet, men før han fikk startet i semifinalen, måtte han kaste inn håndkleet.

Han har slitt med en liten skade i det siste, og han sa da også at han følte seg sår og stiv i hoftemuskelen etter den innledende runden på 100 meter.

Tyson Gay har tidligere sagt at han ikke kommer til å satse på å løpe 200 meter verken i USA-mesterskapet eller i VM på grunn av den lille hofteskaden, som nå har ødelagt sesongen for ham.

(NTB)