Tyson Gay testet positivt på flere dopingprøver

B-prøven er positiv.

 FERDIG:  30åringen Tyson Gay kan bli utestengt i flere år. Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB Scanpix
FERDIG: 30åringen Tyson Gay kan bli utestengt i flere år. Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det skriver Reuters i dag.

Den 14.juli kom det fram at Tyson Gay hadde levert en positiv dopingprøve.  Selv hevdet sprinteren hardnakket at han hadde stolt på noen han ikke burde.

- Jeg kan ikke skylde på sabotasje. Jeg stolte på noen som har sviktet meg, skal Gay ha sagt i en telefonsamtale mens han kjempet mot tårene, ifølge nyhetsbyrået AP.

Positiv I dag kom det fram at også B-prøven er positiv, ifølge Reuters. Det har ennå ikke kommet ut hvilket stoff den amerikanske 30-åringen har brukt.

- Vi kan bekrefte at analysen av B-prøven av en test fra Gay er fullført. Resultatet bekrefter funnene fra A-prøven, sier USADA-sjef Travis Tygart til  Reuters.

Derimot bekreftes jukset ved at det nå har dukket opp ytterligere en positiv prøve. Ifølge nyhetsbyrået AP  skal Gay ha avlagt en postitiv prøve i fjor også. Det var undet det amerikanske mesterskapet.

Det har enda ikke blitt bekreftet, men AP skal ha flere kilder som bekrefter dopingbruken.

Mister VM Tyson Gay var førstemann som løper under ti blank i 2013-sesongen. Årets høydepunkt ville vært VM i Moskva i august, som nå går fløyten for Gay.Han var en av hovedutfordreren til Usain Bolt, som har begynt å finne toppformen. I går løp han årsbeste i verden på 9.85 i London.