Tyson gjør comeback

Dette svarte Jern-Mike på pressekonferansen da han ble spurt om hva Botha skulle gjøre i ringen i Las Vegas: - Dø.

Et ord som får psykologene til å skjelve - den gruppen med hodekrympere som sjekket ut Tyson og fant ham trygg nok for bokseringen igjen.

For halvannet år siden mistet han bokselisensen. Alt på grunn av det famøse ørebittet i tittelmatchen mot Evander Holyfield. Etterpå har han kjempet en intens kamp for å framstå som tilregnelig.

Bade i blod

Klokka 05.00, natt til søndag, går Mike Tyson i ringen mot Francois Botha. Nå er det definitivt slutt på spill-snill-gutt-leken. Tyson varsler uhygge:

- Jeg skal bade i Bothas blod, sier Tyson.

Temperaturen er i ferd med å stige til kokepunktet. Og Jern-Mike gir totalt blaffen i hva godtfolket mener om ham. Tyson vet at det er mange som liker råskapen hans. Og enda flere betaler penger for å se den tittelløse comeback-matchen, hvis hovedpersonen framstår som gira og gal.

- Jeg gir blanke i imagen. Jeg har sittet inne. Jeg er dømt for voldtekt. Jeg har hatt problemer i og utenfor retten. Trenger jeg være bekymret for imagen? spør Mike Tyson i et stort intervju med Playboy.

Mistet fansen

Han mistet mange av fansen i 1992 da han ble dømt for voldtekt mot Desirée Washington. Nå koster det ham ingenting å framstå som drittsekk.

- Det er lett å hate Mike Tyson. Jeg ble lurt, sier han - om den gangen skjønnhetsdronninga ble med på hotellrommet.

  • Natt til søndag er det Francois Botha som får smake hatet og selvforakten til Tyson. Trøsten for sørafrikaneren får være at han innkasserer bæreposer med penger etter kampen. Oddsen var i går 7-1 i Tysons favør hos amerikanske bookmakere.

Mike Tyson frykter ikke 30-årige Botha. Amerikaneren er mest redd for sitt eget sinn. Tyson har inngått en pakt med seg sjøl: Jeg forsøker å holde meg rolig. Men en dag eksploderer det. Før den tida skal jeg sørge for at barna mine har det bra.

- For å klare det gjenstår bare én ting:

- Jeg skal bli mester igjen. Botha skal dø.

SPARTE IKKE PÅ KONFEKTEN: Mike Tyson smurte tjukt på da han beskrev hva som kan komme til å skje med Francois Botha førstkommende søndag.