Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tyson har sluttet å knuse hjerner

Går i ringen igjen i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mike Tyson hopper inn i bokseringen igjen i morgen. 40-åringen er klar for fire runder to tiår etter sitt virkelige gjennombrudd.

Tungvektsboksingens svarte får skal nå få inn penger til veldedige formål med sin «Mike Tyson World Tour».

- Dette er bare morsomt. Det er ikke Mike Tyson. Jeg er ikke 20 år lenger. Jeg skal ikke knuse noen eller snakke om å slå hjernen i stykker på noen. Det får du ikke se mer, sa Tyson på en pressekonferanse.

Noen av inntektene går også til Tyson selv. Det kan trenges for en mann som skal ha rotet bort over 1 milliard kroner og er i bortimot bunnløs gjeld.Skandaler
Tysons siste kamp fant sted i 2005. Da tapte han mot ukjente Kevin McBride.

I morgen kveld amerikansk tid skal Tyson opp mot sin gamle sparringpartner Corey «T-Rex» Sanders, kanskje foran utsolgt hus og 6000 tilskuere.

I november 1986 ble han tidenes yngste tungvektsmester etter knockoutseieren mot Trevor Berbick. Halvannen måned tidligere bokset han en av forkampene på VM-stevnet da Steffen Tangstad møtte Michael Spinks i Las Vegas.

«Iron-Mike» har siden vært involvert i en rekke kamper, skandaler og tvilsomme affærer. Tyson sonet også en fengselsdom for voldtekt.

I 1997 mistet han besinnelsen helt under en kamp. Tyson bet av en del av det ene øret på Evander Holyfield.

Tyson står med 50 seirer (44 på knockout) og seks tap i karrieren.

(NTB)

MIKE ER BLITT MYK: Mike Tyson trekker på seg hanskene igjen for veldedighet. Her under gårsdagens pressekonferanse i Ohio. Foto: Scanpix/Reuters
MIKE ER BLITT MYK: Mike Tyson trekker på seg hanskene igjen for veldedighet. Her under gårsdagens pressekonferanse i Ohio. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer
ØRETBITT: Mike Tyson jafset i seg en bit av Evander Holyfield i 1997.