Tyson knuste Etienne

Mike Tyson har ikke glemt sine gamle kunster. Den omstridte boksekjempen brukte 49 sekunder på å knuse Clifford Etienne.

Memphis, Tennessee: Tidligere i uken klaget Mike Tyson over sykdom og sendte ut en pressemelding der han beklaget at han ikke kunne bokse. Tungvektsbokseren ombestemte seg rett før helgen og sa han ville bokse likevel.

I Memphis lørdag kveld var det ingenting som tydet på at Mike Tyson hadde vært syk og mistet viktige forberedelser til kampen. Etter bare 49 sekunder traff han Clifford Etiennes venstre kinn med et knusende høyreslag.

Etterpå ble det naturligvis snakk om en ny kamp mellom Mike Tyson og Lennox Lewis. Foreløpig ser det mørkt ut for den kampen.

- Jeg er mer selvsikker enn jeg var i fjor, men jeg er ikke interessert i å bli banket opp igjen. Jeg trenger to kamper til, sa Tyson, som ikke ser ut til å ha planer om å legge vekk boksehanskene.

- Jeg skal tilbake til treningen i neste uke. Jeg må få samlet livet mitt. Ekte boksere må gå flere runder. Det er spennende med knockout, men hvis jeg skal slå Lennox Lewis trenger jeg flere runder, fortsatte han.

Glad for å være tilbake

Mike Tyson ble som vanlig tatt imot som en helt da han ankom Pyramid Arena i Memphis med et hvitt håndkle over skuldrene og den mye omtalte tatoveringen i ansiktet.

Og boksekjempen sviktet ikke publikum. Med glimt av den brutale kraften som gjorde ham til den mest fryktede bokseren i sin generasjon, sørget han for at det ble kortvarig underholdning.

Det var tydelig at Tyson jaktet en tidlig knockout, noe han altså fikk. Mens Mike Tyson allerede hadde hevet hendene for å feire seieren, forsøkte Clifford Etienne å komme seg på beina uten å lykkes. Ikke før Tyson ga ham en hånd.

- Jeg er glad for å være tilbake, selv om jeg ikke var klar for denne kampen. Ingen ble skadet, og vi tjente begge en god slant penger, sa Tyson. Det var hans sjette raskeste knockout i karrieren.

Clifford Etienne bedyret at han var i fin form etter kampen, og benyttet også anledningen til å gi noen gode råd til Mike Tyson.

- Jeg sa til ham at han må kutte ut tullet og konsentrere seg om boksing. Hvis han fortsetter å trene kan han bli best igjen.

(NTB-Reuters)

KNOCKOUT: Etter 49 sekunder lå Mike Tysons motstander Clifford Etienne, på matta.