Tyson knyttes til mordplaner

Mike Tyson er blitt nyttet til mordplaner gjennom vitneavhør i en rettssak som pågår mot en narkotikabande i nabolagets hans i New York.

Mike Tyson er blitt knyttet til mordplaner gjennom vitneavhør i en rettssak som pågår mot en narkotikabande i nabolagets hans i New York.

Det er blitt hevdet i retten at den tidligere tungvektsmesteren var arkitekten bak et planlagt mord, mens i det andre tilfellet var Tyson selv den som skulle myrdes. Han ble spart av religiøse hensyn.

Tyson selv nekter for å ha kjennskap til noen av anklagene. Han sier også at han ikke har noe kjennskap til forhold rundt narkotikagjengen som saken dreier seg om.

Likevel har vitner flere ganger trukket Tysons navn inn i saken. Det er kommet fram gjennom vitnemål at Tyson skal ha stilt 50.000 dollar (ca. 250.000 kroner) til rådighet for å få gjennomført drap på to menn. Dette understreket aktor i sin prosedyre mandag. Forsvarsadvokaten i saken betegner vitnemålene om Tyson som «ren og udiskutabel løgn».

Tyson selv sier i en uttalelse at det som er kommet fram om han i rettssaken er «helt usant». Han sier også at han «er lei av folk som bruker navnet hans i en hver sammenheng».

I retten er det blitt hevdet at Tyson stilte penger til rådighet for å få drept folkene som tok livet av livvakten hans, Darryl «Homicide» Baum i 1999. Et annet vitne påstår at han hørte flere gangstere snakke om å ta livet av Tyson som den følge av at den tidligere verdensmesteren satte en pris på hodet til vedkommende som tok livet av Baum.

Planene om å likvidere Tyson ble aldri satt ut i livet fordi «han er en god muslim» som vitnet uttalte det.

(NTB)

PROBLEMER: Det er ikke følrste gang Mike Tyson er i kontakt med lovens lange arm. Her i fjor etter at han ble siktet for besittelse av narkotika og bilkjøring i påviket tilstand. Foto: Cheryl Evans/AP
PROBLEMER: Det er ikke følrste gang Mike Tyson er i kontakt med lovens lange arm. Her i fjor etter at han ble siktet for besittelse av narkotika og bilkjøring i påviket tilstand. Foto: Cheryl Evans/AP Vis mer
Tyson knyttes til mordplaner
<B>ØYEBLIKKET:</B> Mike Tyson biter Evnader Holyfield i øret under tittelkampen i Las Vegas i 1997.