Tyson kunne drept Holyfield

Mike Tyson var så sint på Evander Holyfield under VM-kampen i 1997 at han kunne ha drept ham. I steden endte det med at han bet en flik av Holyfields øre.

Nå sier den tidligere mesteren at han oppførte seg som en udisiplinert soldat; en villmann som hadde et mål for øyet: Å skade Evander Holyfield.

- Jeg tenkte ikke på det jeg gjorde. Det eneste som var i hodet mitt var at jeg ville skade Holyfield skikkelig, sier Tyson i et intervju med den amerikanske utgaven av Playboy, som blir offentliggjort i neste uke.

Tyson var som en villmann, og han innrømmer det. Han var nærmest som en drapsmaskin, men heldigvis endte det bare med ørebitingen, en episode som har gjort at «jernmannen» har vært avskåret fra å bokse i snart halvannet år.

Men Tyson benekter at det er de tre årene i fengsel etter en voldtektsdom som har gjort ham til den villmannen han framsto som i kampen mot Holyfield.

- «Hullet var greit», sier Tyson og bruker et populæruttrykk for en som har sittet i enecelle. Han sier at han hadde det rolig og avslappet i fengselet, for han liker å være alene.

- Årsaken til det sinnet og hatet jeg følte mot Holyfield i 1997 kommer fra den første kampen vi gikk mot hverandre. Han brukte hodet veldig aktivt i den første kampen vi bokset, og det sier litt at George Foreman har kalt Holyfield den mest skitne bokseren han noensinne har sett, sier Tyson.

Mike Tyson tror ikke han vil få noe lysende ettermæle i boksehistorien. Hissigproppen har imidlertid ikke tenkt å slutte med boksinga av den grunn:

- Jeg satser fortsatt på å tjene mange penger og vinne nye titler. Jeg tror fine ting kommer til å skje i så måte, men når det gjelder min sosiale status er resultatet uforandret. Der står jeg i null, sier Mike Tyson.

(NTB-Reuters)

DRAPSMASKIN:</B> Tyson innrømmer nå at han var som en villmann i møtet med Evander Holyfield. Heldigvis endte kampen &#171;kun&#187; med ørebitingen.<br>