Tyson mot Lewis

- Det er på tide å bli kvitt det siste utskuddet innen boksing, sier Lennox Lewis. Han er favoritten, men hva om Mike Tyson får inn noen fulltreffere? Det er i natt det skjer.

Tungvektskampen i Memphis i Tennessee i USA er den største duellen innen boksing på flere tiår. Mike Tyson kan finne på hva som helst, og kan også slå ut sin britiske motstander. Tyson har bokset 54 profesjonelle kamper, og vunnet 43 av dem på knock-out.

Lennox Lewis er fysiske mye større enn Tyson, og har vunnet 30 knock-out-seiere på 42 kamper.

Forventningene til kampen er skyhøye.

Etter en uke med pressekonferanser, innveiing og verbale slagsmål er det nå klart for selve kampen.

Både tittelforsvarer Lennox Lewis og utfordrer, og tidligere verdensmester, Mike Tyson virker sikre på at de skal vinne, melder BBC.

Det handler også om penger. Mye penger. Tv-seerne er forventet å betale over 800 millioner kroner, via betal-tv-kanaler, for å se kampen.

På svartebørsen omsettes det nå biletter til kampen for over 20 000 kroner stykket.

Alt som kan gå galt er tatt med i begge boksernes kontrakter.

Skulle Mike Tyson finne på å for eksempel bite Lennox Lewis, eller gjøre noe annet som fører til at kampen blir stoppet, må han punge ut med tre millioner dollar.

Lewis er favoritten

Lennox Lewis er den store favoritten. Han er fysisk større, og har bokset bra de siste årene. Mike Tyson vil få problemer med å få inn slag på ham.

Men hva om Mike Tyson får inn en serie slag på Lewis?

Klokka 04 i natt, norsk tid, får vi svar.

UROKRÅKA: Det blir alltid bråk rundt Mike Tyson. Få tror han vil klare å vinne tilbake VM-tittelen, men ingen slår som Mike Tyson.
VERDENSMESTEREN: Lennox Lewis er høyere og har større rekkevidde med sine slag enn Mike Tyson. Ekspertene mener det vil avgjøre kampen.