Tyson nektet å tisse

Mike Tysons er bøtelagt 1,8 mill. kroner og mister bokselisensen i tre måneder. Grunn: Han nektet å avgi urinprøve før kampen mot Andrew Golota i oktober.

Først og fremst mister Tyson lisensen i staten Michigan, men idrettsstyret i Nevada uttaler at de vil bøye seg for avgjørelsen. Dermed kan ikke Tyson bokse i Las Vegas på en god stund, melder AP.

Tyson møtte ikke til høringen i natt, og heller ikke 34-åringens advokater vil kommentere saken.

Under høringen ble det også stilt kraftige spørsmålstegn ved hvorfor Tyson likevel fikk bokse mot Golota etter at han ikke ville la seg teste. Tyson vant forøvrig kampen på knockout i tredje runde.

Ifølge dagens The Mirror innrømmer Tyson at han gikk på medikamenter før kampen. Han skal ha inntatt lykkepillen Zoloft jevnlig i perioden før oppgjøret.

Trolig kommer ikke den hardtslående bokseren til å savne lisensen sin. Han uttalte sjøl at Golota-kampen var hans siste, men er den siste tida sett i full trening i boksestudioer.

Ingen kamper er i hvert fall planlagt de neste tre månedene. Men ifølge Tysons TV-sponsor Showtime kan han gjøre comeback i et tredje møte med Evander Holyfield til sommeren.

(Dagbladet.no)