Tyson neste?

David Tua (27) sto for showet og de morsomme replikkene foran tittelkampen mot Lennox Lewis (35) natt til i går. Som vanlig lot Lewis boksehanskene stå for snakkingen - og nå vil han ta skalpen til Mike Tyson.

Som utfordrer holdt Samoa-bokseren med Don King-sveisen en sjeldent overmodig tone i dagene før kampen og lovet knockout på IBF- og WBC-verdensmester Lennox Lewis.

Men David (173 centimeter) hadde aldri noen sjanse mot «Goliat» (193 centimeter).

Kruttet i hanskene holdt ikke samme nivå som munn-mitraljøsen, til tross for at kampen varte alle 12 rundene.

Hos de tre dommerne var Lewis en klasse over: Briten som ikke har tapt på seks år vant med sifrene 119-109, 118-110 og 117-111 og fikk kreditert 300 slag, mot Tuas 110.

Sulten på Tyson


Øverst på ønskelista til Lewis nå står et møte mot Mike Tyson - og Lewis håper gigantoppgjøret kan bli en realitet i løpet av neste år, til tross for at Tyson hevder å ha bokset sin siste kamp.

- Hvis Tyson våger å møte sin største utfordring, så får vi den endelige bekreftelsen på at jeg er tidenes beste bokser, sier en selvsikker Lewis.

I seiersrusen etter kampen i går harselerte Lewis trimferende over Tuas selvsikre opptreden i forkant av kampen.

- Man kan være tøff og si mye morsomt foran en kamp, men man slipper ikke unna fighten i ringen. Når David Tua på forhånd ber om krig, så bør han stille med et helt arsenal i ringen. Ikke bare en venstre hook og en hårfrisyre, sier Lennox Lewis - som kontrollerte kampen fullstendig fra femte runde.

Mesteren innkasserte 78,5 millioner kroner for sin 38. proffseier på 40 kamper (1 uavgjort og ett tap). David Tua fikk 32 millioner kroner for julingen.

Av bokseeksperter blir seieren foran 12500 tilskuere i Mandalay Bay i Las vegas omtalt som en taktisk triumf av Lennox Lewis, som ved å unngå et realt bikkjeslagsmål også minsket faren for å bli truffet av Tuas voldsomme venstre hook.

Ribbeinsskade


Men publikum svarte med å bue ut mesteren for kjedelig boksing. De ville ha en tøffere batalje.

Tuas promotor Dan Goossen forsøkte å bortforklare tapet med at Tua slo opp en gammel ribbeinskade allerede i andre runde.

En unnskyldning som Lewis fnøs av.

- Selv hadde jeg en kneskade, en neseskade og en øreskade. Problemet til David Tua het ganske enkelt Lennox Lewis, sier Lewis.

<B>MESTER:</B> Lennox Lewis (til høyre) er fortsatt mester etter å ha beseiret utfordreren David Tua.