Tyson og Holyfield vil møtes igjen

De to bokserne er nå 41 og 45 år gamle.

(Dagbladet.no): I 2005 la Mike Tyson boksehanskene på hylla, men nå er han ute av fengsel og beredt til å snøre slagvottene på seg igjen. Men ikke sånn helt uten videre.

- En kamp mot Holyfield er det eneste som kan få meg tilbake i ringen, sier Mike Tyson til boxingtalk.com, følge BT.dk.

- Men det kommer selvfølgelig også an på hvor mye penger som er involvert. Det er en kamp jeg ville ha elsket, tillegger 41-åringen.

- Klar for å slå ham igjen

De to boksegigantene har møttes to ganger tidligere, mest famøst da Tyson ble diskvalifisert for å ta et jafs av Holyfields øre i den tredje runden i 1997.

Året før vant Holyfield på teknisk knockout i 11. runde, men Tyson slår seg altså ikke til ro med det. Eventuelt er han bare desperat etter penger.

Uansett: 45 år gamle Holyfield er på sin side ikke fremmed for å slå Tyson en gang til.

- Jeg har slått ham to ganger før, og jeg er klar for å slå ham igjen, fastslår Holyfield, som har fortsatt med boksing - dette i motsetning til sin rival.

Kokainmisbruker vs. toppbokser?

HOLYFIELD-TYSON 2-0: Evander Holyfield (t.h.) vinner sin andre boksekamp mot Mike Tyson, som en følge av at sistnevnte blir diskvalifisert for biting i motstanderens øre. Foto: GARY HERSHORN/REUTERS/SCANPIX
HOLYFIELD-TYSON 2-0: Evander Holyfield (t.h.) vinner sin andre boksekamp mot Mike Tyson, som en følge av at sistnevnte blir diskvalifisert for biting i motstanderens øre. Foto: GARY HERSHORN/REUTERS/SCANPIX Vis mer

I november ble Tyson arrestert av politiet i Scottsdale i delstaten Arizona, USA. Han holdt da på å kjøre på en politibil, og tjenestemennene mistenkte at han var ruset.

I avhør innrømte han da også at han bruker kokain «så fort han får tak i det», og han ble dømt til 24 timer i fengsel for sine ugjerninger.

Mike Tyson ble først verdenskjent da han i 1986, 20 år gammel, ble tidenes yngste tungvektsmester ved å banket Trevor Berbick.

Evander Holyfield er fire ganger verdensmester, og seinest i oktober i fjor forsøkte han å sikre seg sin femte tittel.

Tyson og Holyfield vil møtes igjen
SKIKKELIG GODBIT: En amerikanske godteriprodusent lanserte et sjokoladeøre (t.v.) etter modell av Evander Holyfields skambitte høyreøre.