Mike Tyson og boksing:

Tyson om familiens store tragedie: - Vil ikke vite hvordan hun døde

Mike Tyson mistet den ene dattera i en tragisk hjemmeulykke.

MISTET DATTERA: Mike Tyson. Foto: NTB Scanpix
MISTET DATTERA: Mike Tyson. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I mai 2009 mistet Mike Tysons sin fire år gamle datter Exodus.

Datteren ble kvalt da hun viklet seg inn i en ledning mens hun lekte ved familiens tredemølle.

Datteren mor var i huset da det skjedde, men ryddet i et annen rom. Det var storebror Miguel (da sju år gammel) som fant henne. Han løp til mora, som prøvde desperat å vekke henne til livet igjen.

Men det var for seint. Exodus døde dagen etter på sykehuset.

Tyson var bortreist da det skjedde.

Åpner opp

Tidligere har bokselegenden uttalt seg om egne følelser etter tragedien. I et intervju med Entertainment Tonight i 2009 sa han:

- Jeg jobber med å takle det. Jeg har snakket med mange mennesker. Jeg er blitt fortalt at smerten aldri gir seg, men at man venner seg til å leve med den.

I et stort intervju med Die Welt nå åpner han seg om tragedien. Tyson forteller at han fortsatt ikke vet nøyaktig hva som skjedde:

- Hun døde på en tredemølle. Jeg vet ikke helt nøyaktig hvordan det skjedde, og jeg vil ikke vite det heller. Men jeg er ikke sur på noen, sier han til den tyske avisa.

MIKE TYSON

  • Født: 30. juni 1966 (51).
  • Historiens yngste verdensmester i profesjonell tungvekt.
  • Bokset 58 profesjonelle kamper. Vant 50 kamper, 44 på knockout.
  • Kallenavn: Iron, Kid Dynamite, The Baddest Man On The Planet.

Tyson har åtte barn, og forteller at han har helt stoppet med alkohol og narkotika for å kunne være en så god far som overhodet mulig.

- Jeg har stoppet helt opp. Jeg har åtte barn, fire gutter og fire jenter. Den eldste er 26 og den yngste er sju. Jeg prøver å passe på barna mine så godt jeg kan, sier han til Die Welt.

Trøblete liv

Den tidligere bokseren Mike Tyson var kjent som en villmann i bokseringen og hadde en solid karriere før han la opp. Han er blitt hyllet for ferden mot triumf, men Tysons liv inneholder også flere dramatiske fall.

Stjerna har hatt en trøblete fortid, og han har blant annet tilbrakt tre år i fengsel etter en voldtektsdom. Tyson ble i utgangspunktet dømt til seks års fengsel, men etter å ha sonet tre, ble han sluppet fri på grunn av god oppførsel.

Tyson har tidligere snakket åpent om sin trøblete barndom, og i ett intervju med ESPN hevder 51-åringen fremdeles at han ble utsatt for overgrep i barndommen, og forklarer hvilken påvirkning det skal ha hatt på livet hans.

Bokseren ble arrestert 38 ganger for kriminelle handlinger og slåssing før han hadde fylt 13 år. Som 20-åring ble han historiens yngste verdensmester

Om livet sier Tyson:

- Jeg har alltid vært et beist, en trent gorilla, en fattig fyllik, en arrogant psykopat, den yngste verdensmesteren i historien og en drittsekk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer