Tyson sammenlikner seg med seriemorder

Bokseren vil egentlig bli misjonær.

(Dagbladet.no): Lørdag kveld går Mike Tyson i ringen igjen, bare dager før han fyller 39 år.

Borte er pengene og verdensmesterbelter. Tyson slåss mot Kevin McBride i Washington D.C for å betale regninger.

Han får ikke bokse i Las Vegas - der er han fortsatt bannlyst fordi han beit øreflippen av Evander Holyfield.

USA Today har snakket godt og lenge med eks-mesteren. Og det er tydelig at Tyson, en av verdens mest fryktede slåsskjemper, ikke ønsker å være i ringen.

Seriemorder og kannibal

Han vil ikke slåss mer - han vil bli misjonær.

- Jeg vil bare slippe unna. Jeg tror jeg kunne gjøre det samtidig som jeg bevarer verdigheten, uten at folk føler de jager meg ut av landet. Jeg vil kommer over denne delen av livet så fort som mulig, sier Tyson til den amerikanske avisa.

Tyson tror han er brennmerket etter vold- og voldtektsdommer. Han tror folk aldri vil se mennesket bak bokseren.

SISTE SJANSE? Tyson-promotor Rock Newman tror veteranen er ferdig for godt i ringen dersom han taper lørdag kveld. Foto: SCANPIX/EPA
SISTE SJANSE? Tyson-promotor Rock Newman tror veteranen er ferdig for godt i ringen dersom han taper lørdag kveld. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

Derfor sammenlikner han seg med Jeffrey Dahmer, seriemorder og kannibal.

Bokseren tror Dahmers rykte er bedre enn hans eget.

- Folk vil gi Jeffrey Dahmer en ny sjanse før de gir meg en. Hvis du er med på en vitnekonfrontasjon hos politiet, ser Tyson og Dahmer, og spørsmålet er «Hvem drepte og spiste folk?». Da ville du pekt på meg, ikke Jeffrey.

Tysons tapte mot ukjente Danny Williams i fjor. Men bokseryet hans er ennå ikke helt ødelagt. Han var tross alt guttungen som feide vekk all motstand på 80-tallet.

Derfor sies det at dersom 38-åringen klarer å slå ut McBride lørdag, er veien kort til en ny mesterkamp. Selv om McBride bare kalles en stor ire med små evner i ringen.

Lover å ikke bite

Bildene fra treningsringen i Washington før matchen viser en Tyson i form. Svetten renner over en topptrent kropp. Gammelt fett er borte.

Kampen lørdag er verd omlag 40 mill. kroner for veteranen. Folk betaler fortsatt rundt 4000 for et sete, og han lover at det ikke blir sirkus denne gangen.

- Jeg skal ikke bite noen eller slå noen etter at gong-gongen går. Jeg skal ikke brekke armer, sier Tyson.

Om han ikke blir misjonær - eller verdensmester i boksing igjen - så har han i hvert fall funnet en ny filosofi.

- Dette handler ikke om å være den beste bokseren eller den verste bokseren i verden. Dette handler ikke om å være den beste personen i verden.

Uovervinnelig som 20-åring

Så hva handler dette om, utenom penger? De havner likevel stort sett hos kreditorene, inkludert ekskona Monica.

- Mike Tyson som 20-åring var uovervinnelig, men ikke noe godt menneske. Mike Tyson som 38-åring er et vidundelig menneske, og fortsatt en god bokser.

Sier Tyson. Og håper noen tror på ham.

• Les mer om Mike Tyson i Sportmagasinet fredag. Der kan du også sende inn dine lister, drømmelag og melde rett fra hjertet.

FYSISK OG MENTALT KLAR: Tyson-trener Jeff Fenech synes bokseren har forberedt seg optimalt. - Mike har kost seg på trening, sier Fench.
TIPP-TOPP? Det var en myk bokser som møtte reporterne bare dager før matchen, hans første siden juli ifjor.
IRSK MOT AMERIKANSK: Mike Tyson har slått ut større boksere enn Kevin McBride.