Tyson selger galskap

Billettsalget gikk tregt, folket ringte ikke ned TV-selskapene for å kjøpe bildene hjem til stua, og så la Mike Tyson inn det siste rabiate støtet. - Det er ikke tvil om at boksesporten er primitiv, sier Ole Klemetsen til Dagbladet. Men: - Folket kjøper jo sirkus.

- Fuck IT, fuck THAT og fuck YOU! sa Jern-Mike til en TV-reporter onsdag kveld. På amerikansk fjernsyn ble det folkesendt som «biip» IT, «biip» THAT og «biip» YOU! Og skrev ikke verdenspressen om comebacket mot Francois Botha før banneordene gikk fra hjem til hjem - så gjør de det nå.

Hvilket betyr:

Jo mer sinnssyk Mike Tyson framstår - jo bedre er det.

- Jeg også, uten sammenlikning for øvrig, har fått min del av negativ presseomtale, sier Lukkøye. - Det er bare sånn det er. For jo mer tjo og hei ditt - rettssaker og rot - og tjo og hei datt det er, jo bedre er det.

- Det er ikke bare den enorme slagkraften som gjør Tyson til en magnet for media.

Vær gal, Mikey

For hva betyr vel en ekstra porsjon banneord når gubben allerede blir oppfattet som en gal hund? Hva mer kan sverte en kar som har voldtatt, banket koner og kjærester, spist på en motstander og slått sine medtrafikanter helseløse? Ingenting, hvis du spør gutta som kjører løpet i Las Vegas. Så for Allahs skyld, Mikey - du skjønner vi sliter litt med billettsalget og TV-pengene, og det er på langt nær sikkert at Nelson Mandela kommer for å sitte i ringhjørnet til Botha - gjør det du kan best.

Slipp deg løs, mann.
Vær sinnssyk.

I går var det derimot en rett høyre om. På den siste pressekonferansen før fighten var Tyson - nok er nok - ilagt taleforbud av sine bakmenn.

- Jeg kan ikke uttrykke hva jeg virkelig føler fordi jeg onsdag var innblandet i en hendelse med en herre fra New York. Jeg har fått munkurv, sa Tyson.

- I begynnelsen var det slagkraften hans som gjorde inntrykk på folk, sier Lukkøye. - Nå er det alle skandalene - voldtekten, fengselsoppholdet, den desperate handlingen mot Holyfield og slåssingen som gjelder. Og ja, jeg er nødt til å kjøpe kampen for å se den på TV.

- Jeg håper bare for Tysons skyld at han er i form.

Penger og mer penger

Familien Klemetsen sitter med førstehåndsinformasjon om hva det vil si å bokse profesjonelt i Amerika. De har vært der mange ganger. Og at bransjen er gal, og at pengene er den eneste drivkraften i alle ledd, er det ingen grunn til å legge skjul på.

Pappa John Klemetsen sier:

- Ole ble proff fordi vi fikk så jævlig mye penger. Det var veldig greit. Og etter tre Amerika-besøk - en gang oppe i Catskill der Tyson bygde seg opp og ble stor, og to ganger nede hos Ali-trener Angelo Dundee i Miami, trodde vi at vi visste hva vi gikk til. Men da Ole skulle sparre første gangen i Detroit, og ble slått på ryggen to ganger av en fullblods neger - hvis kamerater sto rundt og ropte «go home, go home» - fikk jeg sjokk.

  • Dette er altså hverdagen. I morgen kveld Las Vegas-tid er det fest. Og hovedpersonen er Mike Tyson - den galeste ringreven av dem alle.

- Jeg tror han (Botha) kommer til å dø, sier Tyson.

Gong, gong...