Tyson sitter i sofaen og ler av Holyfield

Mimrer om det bittet.

(Dagbladet.no): 28. juni 1997 satt en hel verden og så på en av tidenes største tungvektskamper i boksing. Kampen mellom Evander Holyfield, og allerede da legendariske Mike Tyson, var hausset voldsomt opp, og nedturen ble tilsvarende stor da Tyson bet av en bit av øret til Holyfield.

Ørebittet har forfulgt de to i de seksten årene som har gått siden.

Møtes i sofaen
Nå har Mike Tyson fått seg jobb i Fox Sports, skriver nettstedet Deadspin, og dermed har også den amerikanske tv-kanalen laget en miniserie om Mike Tysons tidvis utrolige liv. I serien «Being Mike Tyson» tar de for seg episoder folk har bitt seg merke i.

Øret til Holyfield er en av dem.

I serien møtes de to gamle bokseheltene i sofakroken og ler nå hjertelig av hele episoden. I videoen, som du kan se øverst i denne saken, forklarer Holyfield svært engasjert om hvordan han forsøkte å komme seg løs fra grepet til Tyson idet smerten skar i øret hans.

Ville sparke Tyson
Og at folk i ettertid har spurt ham om han er klar over hvor høyt han hoppet fra gulvet da han kom seg løs.

- Jeg hoppa så høyt at innen jeg kom ned igjen tenkte jeg... Jeg er fra ghettoen, så det første jeg tenkte var at jeg skal ta ham og gi igjen, jeg er nødt til å gi tilbake, sier Holyfield i videoen.

I 1997, etter en liten pause i hjørnet, var det å komme seg inn i ringen igjen alt Holyfield tenkte på. Og det var ikke for å bokse.

- Jeg tenkte at jeg bare ville sparke ham, sier Holyfield, før han blir avbrutt av en gapskrattende Mike Tyson.

- Ha, ha, ha, skulle du sparke meg i ballene?, spør Tyson mens han klapper i hendene og fortsetter å le.

- Jeg skal sparke ham, fortsetter Holyfield.

Tyson-serien har premiere 22. september på Fox Sports 1 i USA.